Остра критика към начина, по който правителството представя политиката си,

...
Остра критика към начина, по който правителството представя политиката си,
Коментари Харесай

Шкварек: Властта показа пълен комуникационен провал за Шенген

Остра рецензия към метода, по който държавното управление показва политиката си, както и триумфите си, насочи историкът Кристиян Шкварек. Той е извънредно неудовлетворен от информационната тактика на ръководещите в " Панорама " по Българска национална телевизия.

Според Шкварек, министър председателят акад. Николай Денков бе бил обяснил добре какво сме постигнали и какво се чака от нас по отношение на въздушния Шенген. " Този информационен неуспех остави мъка за триумф, за който се борим от 20 година ", уточни той. Историкът се възмути, че към този момент не се осведомяваме от коридорите на Министерски съвет, а от коридорите на Народно събрание и фейсбук на политици като Бойко Борисов и изявления на Делян Пеевски.

Шкварек настоя, че Европа, вместо да търси метод по какъв начин да си разпределя бежанците, би трябвало да търси " по какъв начин да ги върне там, откъдето са пристигнали ". Според него последните 2-3 година са разрушили доста легенди. И разтълкува приемането ни във въздушния Шенген като обстановка, в която " чашата е на половина цялостна поради опитите ни да влезем в него през последните 15-20 година ". Той чака Европа да стартира да се свива в себе си, а това заплашвало България да остане извън, " в този момент сме поставили крайник на вратата, или по-скоро на половина, с цел да влезем ".

Юристът Иван Брегов пък чака властта да се крепи до момента в който подреди всички постове в правораздаването. " Това ще крепи на локално равнище, а на интернационално ни предстоят много избори. Един от тях е дали да запазим модела, който познаваме - стопанската система движи всичко, или се връщаме към войната, която да движи всичко ", съобщи той.

Според него съдиите е трябвало да имат по-голям тежест при избора на основен прокурор. Брегов посочи, че в конституцията липсват текстове, които " да озаптяват финансово правосъдната власт ". А мечтаното съдийско самоуправление е реализирано, само че не е ясно по какъв начин Висш съдебен съвет и съдиите в него ще бъдат държани под доклад.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР