Оставят в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни

...
Оставят в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни
Коментари Харесай

Оставят в дом за временно настаняване тийнейджърите, стреляли по автобус в Пловдив

Оставят в дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни към ОД на Министерство на вътрешните работи за избран период младежите, стреляли по рейс в Пловдив. Двете малолетни момчета са арестувани за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. В Дома за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни обитават лица с противообществени прояви.
Прочетете още
Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на брифинг на Районна прокуратура – Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, в който участваха Петър Петров, областен прокурор, и ст. комисар Васил Костадинов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

Припомняме, че на 23 февруари, към 14:30 часа, е бил подаден сигнал от водач от градския превоз, че до момента в който е бил на спирка в квартал „ Христо Смирненски “, против ул. „ Юндола “, са били създадени изстрели. Един от тях е счупил предното обзорно стъкло на транспортното средство.  Сформирана е дежурно-оперативна група, която е посетила местопроизшествието. При осъществения оглед са били конфискувани и материални доказателства – сачми.

Установени са и причинителите на действието –  две малолетни момчета, на 14 година и 15 година, възпитаници. Едното от тях, в наличието на татко си, закупило неотдавна пневматичен револвер от оръжеен магазин в гр. Пловдив.  Детето се похвалило на приятеля си, който също отишъл и закупил самичък същия пневматичен револвер. Двамата малолетни се качили в жилището на едното дете, откъдето от тераса на шестия етаж, стреляли по преминаващи хора и коли в продължение на към един час.

Освен повреденото стъкло на рейса, има потърпевши и две лица – малолетно момче на 14 година, което се е намирало на улицата, и в чиято ръка попаднали два от изстрелите, както  и полицейска служителка, която не е била на работа и не е била с униформа. При нея сачмите са преминали  директно до главата.    
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР