Оставката на министъра на отбраната Стефан Янев не е на

...
Оставката на министъра на отбраната Стефан Янев не е на
Коментари Харесай

Петков: Оставката на военния министър не е на дневен ред

Оставката на министъра на защитата Стефан Янев не е на дневен ред, съобщи министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

" Да, има неодобрение, което виждам, само че сега, в днешния ден, това не е тематика в този миг ", сподели министър-председателят.

Към момента войната в Украйна не носи директна опасност за територията на България. Това съобщи по Българска национална телевизия министърът на защитата Стефан Янев. По мотив недоволството от думите му от четвъртък да не се употребява фриволно думата " война " за офанзивата на Русия против Украйна, Янев изясни:

" Не използвах думата " война ", а се позовах на един откъс - цитирах това какво сподели президентът Путин. И се позовах на обстоятелството, че потреблението на думата " война ", потреблението на думата " военна интервенция " и всички атрибути на военното говорене би трябвало да е доста характерно и доста отговорно. Никъде в формалния език и на НАТО, и на Европейски Съюз няма документ, в който да е употребена думата " война ". Ние би трябвало доста деликатно да боравим с думите. Защото след войната идва дипломацията ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР