Оставката на главния секретар на МВР няма да тушира напрежението,

...
Оставката на главния секретар на МВР няма да тушира напрежението,
Коментари Харесай

Николай Свинаров: Божков не е екстрадиран, може да има уговорка, която не се изпълнява

Оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи няма да тушира напрежението, счита юристът и някогашен министър на отбраната Николай Свинаров.

" Още повече, че сме изправени пред неточности на законодателството, които доста мъчно може да бъдат избегнати. Президентът с декрет назначава основния секретар на Министерство на вътрешните работи, само че не носи никаква отговорността за активността му. Отговорността е на министъра на вътрешните работи. Управлението е екипна работа ", уточни той в предаването " Денят ON AIR ".

Според Свинаров казусът е, че има същностни разлики във вижданията на държавното управление и тези на президента във връзка с цялостната политика.

Гостът призна, че има доста отрицателно отношение по отношение на промяната в Министерство на вътрешните работи.

" В Министерство на вътрешните работи когато и да махнеш, няма да сбъркаш. Колкото по-рано го махнеш, толкоз по-добре. Нямаме фрагменти, няма и да имаме, тъй като не приготвяме фрагменти. В България във всички области фрагменти не се приготвят. Както не се приготвят политици ", изтъкна Свинаров пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че можеше да няма държавно управление и до момента България да е поела в неверна посока, от която мъчно би било да се измъкне в геополитически и вътрешен проект. Юристът показа, че избира сглобката да издържи, тъй като останалото ще значи болшинство без Политическа партия и Демократична България, което нямало да е потребно за България.

" Не съм склонен с това държавното управление да става жертва на персонални ползи. България има два извънредно тежки проблема: Цветан Василев и Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от. И в двата случая директно и индиректно е посегнато на съществени материални национални ползи и историческо благосъстояние ", акцентира Свинаров.

По думите му има по-скоро странично значение по какъв начин Божков се е върнал в България.

" Той е образован мъж, кой знае за какво си намерения, че нещо се е трансформирало в прокуратурата. Няма разлика в метода, по който се работи. Не може да става въпрос за екстрадиция, нашите органи не са посочили правосъден акт. Може да има спогодба, която не се сбъдва и не се извършва двустранно. Очевидно посредством един от юристите си има директни контакти с фактори в американското държавно управление. Тежи му казусът със листата " Магнитски " и прави всичко допустимо да се почисти ", разяснява Свинаров. 

Каквито и доказателства да има, те ще са в забележителна степен косвени. Трябва да има доказателство, че събраното по джобовете е минало от едните в другите джобове, означи гостът на Ганиела Ангелова.

Свинаров е безапелационен, че би трябвало промяна в службите, само че освен да си приказваме за съветски и американски сътрудници. 

" Трябва да приказваме за разработки, които сочат изясняване на справедлива истина. Някой да е чул какво става с тези 70 съветски дипломати, които бяха изгонени от България? Да има разработки и наказани лица? Службите се оправдават с политически чадъри. Във всички страни има непрекъсната битка сред политици и служби. Има по какъв начин тази връзка да се разбие ", счита някогашният министър на защитата.

Свинаров е на мнение, че България не е демонстрирала ясно желанието си за влизане в Шенген и приемане на еврото, а ръководещите имат тежка виновност за неналичието на разяснителни акции.

" Предполагам, че в забележителна част е ясно какво ще се случи на локалните избори, а за по-малките обитаеми места битките ще продължат, с цел да си мислят жителите, че ще има битка ", сподели гостът, запитан за локалния избор на 29 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР