Оставете собствените си прогнози настрана, опитайте се да забравите и

...
Оставете собствените си прогнози настрана, опитайте се да забравите и
Коментари Харесай

Изкуствен интелект извърши 100 000 симулации и предрече победителя на Световното по футбол

Оставете личните си прогнози настрани, пробвайте се да забравите и за всевъзможни октоподи с ясновидски качества (ако това изобщо е възможно) и дайте път на изкуствения разсъдък (ИИ). ИИ модел, основан от института „ Алън Тюринг “, предсказа огромния победител на тазгодишното спорно Световно състезание по футбол.

Учените са употребявали базата данни, формирана от потребителя martj42 в GitHub, които включват резултати и статистики на всеки един интернационален мач от 1872 година до момента.

„ След като експериментирахме със способността на модела да предсказва резултатите от международните през 2014 година и 2018 година, взехме решение да използваме всички интернационалните резултати от международното през 2002 година до момента “, изяснява екипът от института „ Алън Тюринг “ в известие до медиите.

„ В нашите обучителни данни придаваме най-голяма значимост (тегло) на мачовете от международните (и по-малко на континентални шампионати, квалификации и другарски мачове). Скорошните мачове също са от по-голямо значение [за модела]. В нашия модел включваме и формалните ранглисти на ФИФА, с цел да получим настояща оценка на представянето на тимовете. "

Впоследствие логаритъмът, който се базира на по-ранен модел, употребявам при немеждународни игри – употребява Байесовата статистика, с цел да предскаже най-вероятния резултат от всеки един мач. Изключвайки данните за тези международни шампионати, екипът може да тества опциите за прогнозиране на своя модел, като го подканва да планува обещано международно състезание (напр. 2018 г.), което към този момент се е провело и спечелилите са известни.

След като ползват метода към всички мачове от тазгодишното международно в границите на цели 100 000 симулации, откривателите доближават до най-вероятния победител в шампионата.

„ Бразилия е огромният любимец – с към 25 % късмет за победа “, пишат те. „ Белгия и Аржентина също са с много високи шансове. “

Според разбора Бразилия има максимален късмет да завоюва Световната купа. На второ място е Белгия, на трето – Аржентина, на четвърто Франция, а Англия е пета. След това идва ред на Испания, следвана от Нидерландия, Дания, Португалия и Хърватия. “

Екипът акцентира, че има и други фактори, които не може да включи в моделите си, в това число времето, приспособяването към часовите зони и изключителните изяви на обособени играчи.

И, несъмнено, дузпите.

Феновете на Англия да вземем за пример знаят доста добре, че не всички тимове са идентични положителни в биенето на дузпи, изясняват създателите. „ Вместо обаче да събираме данни за успеваемостта на дузпите през годините, ние взехме решение да подходим по-простичко – с късмет 50/50 във връзка с това кой тим ще продължи напред при положение на тъждество по време на елиминационните стадии. "

Така че не се надявайте прекомерно доста на Англия.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР