Остават по-малко от пет дни до началото на тазгодишното Открито

...
Остават по-малко от пет дни до началото на тазгодишното Открито
Коментари Харесай

Нови притеснения за Джокович преди АО: Прекъсна тренировката си след само 36 минути игра

Остават по-малко от пет дни до началото на тазгодишното Открито състезание на Австралия, където главен любимец за продобиване на купата още веднъж е деветкратният първенец там Новак Джокович. След като бе депортиран от Австралия през предходната година поради отхвърли си да се имунизира, то през актуалната година сърбинът се завърна в Мелбърн и ще опита да завоюва своя 22-ри трофей от Големия шлем, който ще го изравни на върха по този индикатор с Рафаел Надал.

Сезонът започва по превъзходен метод за Ноле, който победи на АТР 250 конкуренцията в Аделаида, побеждавайки на финала Себастиан Корда в героичен трисетов трилър. В полуфиналния си дуел против Даниил Медведев обаче балканецът изпита дискомфорт в региона на бедрото и даже се възползва от правото си на медицински таймаут. Въпреки това той завоюва срещата без усложнения в поредни елементи, а след това успокои почитателите си, че не става въпрос за нищо съществено.

През днешния ден обаче физическите проблеми на Джокович още веднъж подсетиха за себе си по време на подготвителния му мач с Даниил Медведев на Rod Laver Arena. Сърбинът на три пъти изиска да му бъде масажирана проблематичната област, след което след единствено 36 минути на корта взе решение да приключи тренировката. 

" Става въпрос за сухожилието, с което имах проблеми в Аделаида през предходната седмица. Просто усетих болежка и не желаех да пожертвам. Изиграх един сет против Даниил, само че взех решение да се откажа и му се извиних, той прояви схващане. Не желая да си навлека по-сериозни проблеми преди Аустрелиън Оупън ", показа 21-кратният първенец от Големия шлем.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР