Остават броени дни до тазгодишното издание на ексклузивния мултиплатформен проект

...
Остават броени дни до тазгодишното издание на ексклузивния мултиплатформен проект
Коментари Харесай

Ин%лацията: уравнения и решения очаква своята аудитория на 17 октомври от 14:00 часа

Остават броени дни до тазгодишното издание на извънредния мултиплатформен план " Ин%лацията - уравнения и решения ". На 17 октомври в Гранд Хотел Милениум ще се проведат няколко експертни полемики, обхващащи финансовия, банковия, капиталовия и данъчния бранш. Проектът на и ще даде естрада на 14 лектори - одобрени водачи на водещи компании, специалисти в бранша и преподаватели. Модератор в тазгодишното издание и събеседник на специалистите ще бъде Петър Илиев - водещ на предаването " Мoney.bg " по Bulgaria ON AIR. Събитието е отворено за лимитирана публика, а билетите за наличие към момента са в продажба и могат да бъдат закупени ТУК .

Eдин от най-изтъкнатите английски икономисти и индивидът, който от дълго време планува инфлационната стихия, която следим през днешния ден - проф. Чарлз Гудхарт , ще открие събитието тъкмо в 14:00 часа с разбор на ограниченията, които Европа и Светът вземат за битка с инфлацията. Почетният професор в Лондонското учебно заведение по стопанска система ще очертае каква е рецептата за възобновяване на неинфлационния стопански растеж и какво държание би трябвало да имат националните бюджети в такава обстановка.

Веднага след коментара на проф. Чарлз Гудхарт, своите визии за актуалните съществени инфлационни източници и евентуалните траектории на тяхното развиване ще показват подуправителят на Българска народна банка Петър Чобанов , основният изпълнителен шеф на Пощенска банка Петя Димитрова , ръководителят на Надзорния съвет на ПроКредит Банк Петър Славов , основният изпълнителен шеф на Първа капиталова банка Никола Бакалов , изпълнителният шеф и ръководител на УС на Инвестбанк Светослав Миланов и Калин Христов , който 17 години сполучливо ръководи валутния ръб и изигра основна роля в решаването на няколко съществени рецесии в България. Дискусията на специалистите ще насочи вниманието на аудиторията и към фундаменталните несъгласия сред повишението на лихвите като главен инструмент за битка с инфлацията и растежа на стопанската система, както и към ролята на банките и техните политики.

Малко след привършване на първи панел, в 15:30 часа , за аудиторията ще бъде показано видео изявление на заместител - общоприет шеф и шеф " Икономика и Финанси " в Европейската федерация по обезпечаване и презастраховане - Олав Джонс . Пред водещ на Bloomberg TV Bulgaria, Джонс ще разяснява провокациите, които актуалната обстановка слага пред платежните системи и пазара на платежни услуги, както и пред капиталовите пазари.

Международната политическа и икономическа неустойчивост и изменящата се обстановка на интернационалните пазари ще бъде дискутирана на сцената на " Ин%лацията - уравнения и решения " и от Петър Чобанов - подуправител на Българска народна банка, Тихомир Каунджиев - капиталов управител в ЕЛАНА Фонд Мениджмънт и Макс Баклаян - създател и изпълнителен шеф на Tavex, компания за търговия с инвестицинно злато и валута. Експерти в панел " Платежен и капиталов пазар " ще бъдат и Наталия Петрова - изпълнителен шеф на Конкорд Асет мениджмънт, Мартин Търпанов - член на борда и началник на направление " Търговия с дългови скъпи бумаги " на Делта Сток и Галя Димитрова - ръководещ сътрудник на Айрис Солюшънс.

Финал на полемиките в тазгодишното издание на плана ще сложи панел на тематика " Макроикономика и данъчни политики " . В диалога Людмила Елкова - член на УС на Българска народна банка, ще насочи вниманието на аудиторията към предложенията за нови постоянно изключителни налози за разширение на данъчната основа, които съответстваха с напъните на международната общественост за в допълнение данъчно контролиране на транснационалните компании и мястото на България във водовъртежа от нерационални хрумвания.

Общият данъчен климат в страната и вероятните потребни промени в данъчните и обвързваните с тях счетоводни режими ще проучва Велин Филипов - инспектор и данъчен съветник, който също има забележителна процедура като шеф на дирекциите " Счетоводна политика " и " Данъчна политика " в Министерството на финансите. Фокус в полемиката ще бъдат и интернационалните провокации засягащи облагането в България, които ще презентира Пламен Донев - инспектор, старши управител в Делойт България и учител по Данъчно облагане в Университета за национално и международно стопанство (УНСС).

Дългоочакваната извънредна Q&A сесия със експертите ще стартира след трети панел и всички присъстващи ще имат опцията да задават своите въпроси учредени на миналите диалози, показани оценки, изложени отзиви, както и ще могат да обиден и други тематики от икономическия и финансовия бранш, които ги интересуват. Сесията е предопределена само за лимитираната присъствена публика на 17 октомври и няма да бъде излъчена дружно с останалата част от плана.

" Ин%лацията - уравнения и решения " се реализира с поддръжката на Пощенска банка, ПроКредит Банк, Първа капиталова банка, Инвестбанк, Tavex, Елана Фонд Мениджмънт АД , Конкорд Асет Мениджмънт АД , Софийска Филхармония, LATE CAFÉ & ROASTERY, минерална вода Девин и Винарна Ловико Сухиндол .

Медийни сътрудници на експертната полемика са Bloomberg Businessweek Bg , Investor.bg, Dnes . bg , News . bg , Money . bg , сп. BusinessGlobal, Банкеръ и MoitePari.bg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР