Остават броени дни до дългоочакваното начало на първия турнир от

...
Остават броени дни до дългоочакваното начало на първия турнир от
Коментари Харесай

Късмет за Томова в Мелбърн: Стартира срещу тенисистка, която победи преди броени дни

Остават броени дни до дълго чаканото начало на първия шампионат от Големия шлем за годината, а точно Аустрелиън Оупън, където в конкуренцията при дамите страната ни ще бъде показана само в лицето на първата ни ракета Виктория Томова. Българката все още показва страхотна форма при започване на новата година и откри място в четвъртфиналната фаза на WTA 250 шампионата в Хобарт, което в допълнение повишава очакванията за мощна акция в Мелбърн от страна на сънародничката ни, като по-рано тази нощ стана ясно и името на първата съперничка за Вики в " мейджър " конкуренцията.

Късметът привидно най-сетне се усмихна и на софиянката за надпреварите от Големия шлем, откакто тя на старта ще се изправи против намиращата се по-назад от нея в международната класация Кайла Дей, която напълно неотдавна надделя в квалификациите в Хобарт, записвайки по този метод и дебютния си триумф през 2024-та. Повторение на събитията и нова победа за Томова пък ще я класира за втория кръг в шампионата, където към този момент ѝ следва тестване от напълно друг сан, в лицето на 19-ата сложена Елина Свитолина, която на старта се чака да запише обикновен успех против участващата чрез " уайлд кард " Тайла Престън.

Станем ли очевидци на ефектен успех и място за българката в третия кръг на конкуренцията, то там нея вероятно ще я чака номер 15 в схемата - Вероника Кудерметова, до момента в който съответната четвъртина бива предвождана от първата ракета на планетата Ига Швьонтек, с която било то Вики или някоя от изброените представителки на топ 20, по всяка възможност ще се срещне на осминафиналите.

Пълния аспект на жребия за Australian Open при дамите можете да разгледате тук:

draws, printable version:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР