Остават броени часове до най-големия двубой в европейския клубен футбол

...
Остават броени часове до най-големия двубой в европейския клубен футбол
Коментари Харесай

Броени часове до финала на Шампионската лига

Остават броени часове до най-големия дуел в европейския клубен футбол за сезон 2022/23. В Истанбул един против различен излизат Манчестър Сити и Интер.

„ Гражданите “ са на крачка от мечтания трофей, който за момента е единственото отличие, което убягва на клуба. Ако съумеят да го реализиран, „ небесносините “ ще стигнат до требъл, какъвто досега в британския футбол е реализирал само градският съперник Манчестър Юнайтед (1999). Интер към този момент е печелил сходен требъл, като това се случи през 2010-а година, след като датира и последният триумф на „ нерадзурите “ в Шампионската лига. Италианският отбор може да се похвали с много по-богата визитка във връзка с оценките в най-престижния европейски клубен шампионат, защото през днешния ден Интер ще се бори за четвърти подобен трофей, напомня Спортал.

Манчестър Сити е на втори край в Шампионската лига в последните три сезона. През 2020/21 отборът на Джосеп Гуардиола още веднъж бе считан за любимец против Челси, само че претърпя тежко отчаяние след гол на Кай Хавертц, който донесе славата на лондончани.Ерлинг Холанд има 12 гола в 10 мача в Шампионската лига през този сезон. Трите попадения, които пък Ромелу Лукаку реализира през актуалната акция за Интер в Шампионската лига, бяха маркирани след 80-ата минута. Белгиецът има общо седем гола в кариерата си против Манчестър Сити в 19 мача.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР