Остава под въпрос истинският произход на коронавируса, предизвикал световна пандемия.

...
Остава под въпрос истинският произход на коронавируса, предизвикал световна пандемия.
Коментари Харесай

Журналист: Има версия, че COVID-19 е стигнал до пазара в Ухан чрез замразено месо

Остава под въпрос същинският генезис на ковид, провокирал международна пандемия. Екип от СЗО най-сетне отиде в Китай на изследователска задача, където опроверга една от главните теории - че вирусът е основан изкуствено. Не е известно на учените към момента обаче по какъв начин инфекцията е стигнала до пазара в Ухан. Възможно е това да се е случило посредством замразено месо.
Версията би трябвало да се изследва по-обстойно, уточни журналистът от Радио “Пекин” Тодор Радев в ефира на Българската национална телевизия.

" През миналите месеци китайските митници неведнъж съобщаваха за ковид, открит върху опаковките от вносна замразена храна, главно месо и морски артикули, и една от версиите тук е, че вирусът може да е бил импортиран в Китай. Ръководителят на СЗО в Ухан удостовери, че съгласно специалистите е допустимо вирусът да оцелее в студена среда, само че досега няма ясно схващане и удостоверение дали той може да се предава по този метод на хора ", добави Радев.

Журналистът уточни, че по думите на ръководителя на екипа изследването сочи, че вирусът е намерил натурален контейнер в прилепи, само че е малко евентуално това да е станало в Ухан.

“Според него вероятният път на вируса до пазара за животни в Ухан, откъдето потегли всеобщото заразяване, би могъл да е доста дълъг и комплициран, в това число и отвън Ухан и Китай ", счита Радев.

На трето място, екипът се е срещнал с кръвни проби, взети при започване на епидемията, които приказват, че вирусът може да е циркулирал измежду хората по-рано, в сравнение с се смяташе до момента. Но преди декември 2019 година нито в Ухан, нито където и да е другаде, съгласно специалистите на СЗО е имало всеобща заболеваемост, обвързвана с COVID-19.

Заключенията на екипа не демонстрират нищо ново, което да е незнайно досега. Но един от членовете му сподели, че евентуално ще отнеме години, до момента в който бъде свестен и проследен изцяло произходът на инфекцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР