Остава критично състоянието на 39-годишната Яница Николова, простреляна снощи в

...
Остава критично състоянието на 39-годишната Яница Николова, простреляна снощи в
Коментари Харесай

Простреляната жена в Русе: Ревност е основният мотив

Остава сериозно положението на 39-годишната Яница Николова, простреляна нощес в козметично студио в Русе.

По-късно причинителят е открит мъртъв в автомобила си, като по всяка възможност, се е самоубил. Той е престъпно проявен румънски жител, с който дамата е живеела на фамилни начала. Ревност е главният претекст за разигралата се покруса.

46-годишният мъж нахлул в салона за хубост, до момента в който Яница е сама. Между двамата избухнал скандал, сътрудникът й я прострелял и избягал. Жената обаче съумяла да се обади на майка си по телефона, а тя подала сигнал на 112.

" Пострадалата е открита простреляна с огнестрелно оръжие със забележителна кръвозагуба и са отстранени, откритите на ръцете й, белезници ", съобщи окръжният прокурор Георги Георгиев.

Жената е призната в болница " Канев " с патрон в кръста и голям брой прорезни рани по лицето. Операцията й е траяла пет часа. Много русенци се отзоваха, с цел да дарят кръв за възобновяване й. Сред тях беше и кметът на града Пенчо Милков.

" Лекарите вършат най-хубавото за потърпевшата и от каквото имат потребност ще спомагат ", сподели кметът на кмет на Община Русе - Пенчо Милков.

" Яница е прелестен човек и експерт, прелестна майка, единствено хубави думи мога да кажа за нея! Просто към момента сме в потрес и не можем да повярваме, само че тя е мощна и ще преодолее това нещо! ", описа Цветелин Иванов, другар на потърпевшата.

Извършителят на закононарушението е открит в колата си, паркирана в региона на Дунав мост.

" Установено е че е умрял вследствие на задушаване от газове. Няма осъждания на територията на Република България. През 2018 година Окръжната прокуратура в град Русе е изпълнила европейска заповед за арест, издадена от способени правосъдни органи в Румъния. Там той е бил наказан на дейно наказване - отнемане от независимост за 6 години за осъществяване на трафик на хора, от който е потърпевша румънска гражданка. Това закононарушение е било осъществено на територията на Италия ", разяснява Георги Георгиев.

Тепърва ще се обяснява излежал ли е присъдата си в Румъния, по кое време и по какъв начин се е върнал в България. Семейството живее с двете си деца в близкия град Мартен. Съседите им още не могат да се съвземат от случилото се.

" Тя си работи, кротички, не са скандалджии, нищо. Те толкоз безшумно си приказват двамата. Ама изкукал индивида, нещо му има. То целия свят подобен. Всички останаха сюрпризирани ", изясни съседка.

От осъществените досега следствени дейности няма доказателства в закононарушението да е взело участие друго лице.

Вижте в директното включване на Пламенка Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР