Остава критична ситуацията с мащабните пожари, които бушуват отново на

...
Остава критична ситуацията с мащабните пожари, които бушуват отново на
Коментари Харесай

Ситуацията с пожарите в Гърция остава критична

Остава сериозна обстановката с огромните пожари, които бушуват още веднъж на гръцкия остров Евбея и в региона на Вилиа - област Атика, заяви БНР.

Във Вилиа в пламъци са към този момент първите къщи, а жителите бяха евакуирани преди няколко часа, осведомят от Гражданска отбрана. Много мощен вятър духа в региона на пожара и огънят непрестанно трансформира посоката. При тези условия е до на следващия ден, считат огнеборците. Всички старания са ориентирани да се приключи пътят на огъня към други обитаеми региони. Гаси се и по въздух. На място са над 300 пожарникари, гърци и румънци, 80 пожарни коли, военни елементи и доброволци. Има подозрения за тенденциозен палеж. Временно е прекъснато придвижването в двете направления към дейните пожари.
 Нов пожар избухна на остров Евия, изтеглят жители Нов пожар избухна на остров Евия, изтеглят жители
Само дни откакто пожарникарите съумяха да изгасят опустошителния горски пожар в Северна Евия, който унищожи елементи от горските масиви,...

На остров Евбия силите на пожарната усяха да овладеят единствено част от огнищата,защото от вятъра доста от тях се разпалват още веднъж. и частни яхти.

Пет региона на територията на Гърция на следващия ден са с доста висок риск за пожари. Сред тях са Крит, Пелопонес и няколко егейски острова.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР