Остава бедственото положение в Камено и частичното в Бургас -

...
Остава бедственото положение в Камено и частичното в Бургас -
Коментари Харесай

Вълчо Чолаков: Остава бедственото положение в Камено и частичното в Бургас

Остава бедственото състояние в Камено и частичното в Бургас - чака се до обяд и на двете места то да бъде анулирано. Това сподели за Радио „ Фокус " регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков по отношение на наводненията от през вчерашния ден в района. „ В община Бургас - регионът към депото на село Братово - към момента има проблем и се работи по неговото премахване. Очаква се до обяд и в двете общини бедственото състояние да бъде анулирано. Все още има един затворен път Братово - Долно езерово и два пътя с ограничавания сред Черни връх и Полски извор, Бургас - Средец, преди Константиново " уточни Чолаков.

По думите му, към сегашния миг жертвите от наводнението са три. „ От 08.30 часа през днешния ден продължава издирването на изчезналата жена от село Черни връх от страна на пожарната, Община Камено, има мобилизирани хора. При толкоз дълго време в неопределеност - може би ще имаме четвърта жертва ", добави Чолаков. Той напомни, че в община Камено е разгласен ден на печал по отношение на жертвите от наводнението. Общинските съветници ще гласоподават разпределяне на средства за погребенията на жертвите.

Като цяло ситуацията в региона е спокойна - няма дъжд и водата се оттича. Продължават мероприятията по премахване на вредите от страната и на двете общини: Бургас и Камено, както и отводняване на парцели. Вчера са почнали изплащанията за компенсации в размер на 350 лв. на потърпевшите от община Бургас, а през днешния ден ще бъдат изплатени средствата и за потърпевшите в Камено, сподели още регионалният шеф на Бургас. „ Съветваме жителите за претърпените вреди да уведомяват документално съответната Община. Чрез Общините информацията през нас ще стигне до Междуведомствения съвет по бедствия и повреди. Ще се преценяват опциите за обезщетяване на потърпевшите ", сподели още Вълчо Чолаков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР