Останките от крушението на най-известния кораб в историята бяха посетени

...
Останките от крушението на най-известния кораб в историята бяха посетени
Коментари Харесай

Нови кадри на Титаник разкриват как останките биват „изяждани“ от океанските микроби

Останките от крушението на най-известния транспортен съд в историята бяха посетени от екип водолази за първи път от 15 години насам.

Титаник (или това, което е останало от него) почива на дълбочина от 3810 метра край крайбрежията на Нюфаундленд, Канада.

Екипът учи и филмира останките на кораба за задачите на иден документален филм. Корабът е раздвоен на две елементи, които лежат на дъното на океана на стотици метри една от друга.

„ Най-впечатляващият аспект е да забележим по какъв начин Титаник е бил изконсумиран от океана и разграден до съставните му детайли, до момента в който в същото време дава леговище на удивително огромен брой животни “, споделя президентът на Triton Submarines Патрик Лейхи.

Изследователският екип на Triton Submarines е провел пет гмуркания до останките на кораба при започване на август т.г., снимайки в 4K формат за първи път.

Това може да се окаже и последният път, защото корабът е изложен на въздействието на милиарди хранещи се с метал бактерии на океанското дъно, а корозията и солта също дават своя принос.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР