Оспорвани избори с по-висока от традиционната избирателна активност, изключително близки

...
Оспорвани избори с по-висока от традиционната избирателна активност, изключително близки
Коментари Харесай

"Алфа Рисърч": Фандъкова със символична преднина пред Манолова в София

Оспорвани избори с по-висока от обичайна изборна интензивност, извънредно близки резултати на главните кандидати за кметски пост, сериозна преднина на ръководещата партия за общинския съвет, само че без опция за независимо болшинство - това сочи проучване на социологическата организация " Алфа Рисърч " за кметските избори в София, оповестено през днешния ден. Социолозите чакат градската десница да затвърди мощните си позиции в столицата и регистрират висока електорална успеваемост на претендента на Вътрешна македонска революционна организация за кмет, която се отразява удобно на резултатите на партията за съветници.

Данните са от изследванепроведено в интервала 3 - 7 октомври. То е извършено измежду 801 пълнолетни жители от София с право на глас в локалните избори, като информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление по домовете на интервюираните лица.Проучването е финансирано със лични средства.

Надпреварата за кметския пост се обрисува сложна, с лек задатък за сегашния кмет от ГЕРБ Йорданка Фандъкова (36.3%) пред самостоятелната, само че подкрепена от Българска социалистическа партия и няколко дребни дясноцентристки обединения Мая Манолова (34.6%)


© "Алфа Рисърч "

Настоящото проучване е извършено в интервала 3 – 7 октомври 2019г. от " Алфа Рисърч ", разгласява се на уеб страницата на организацията и се осъществя със лични средства. Изследването е извършено измежду 801 пълнолетни жители от гр.София с право на глас в локалните избори. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по главните социално-демографски признаци. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление по домовете на интервюираните лица.

" Алфа Рисърч " носи отговорност за данните и интерпретацията, оповестени на нейния уебсайт, само че не и за изборно или манипулативно потребление на тези данни.

" Дневник " разгласява тази информация съгласно условията на член 205 (ал. 1 - 4) от Изборния кодекс ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (189)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР