Оспорваната автобиография на Уди Алън Apropos of Nothing“ има поне

...
Оспорваната автобиография на Уди Алън Apropos of Nothing“ има поне
Коментари Харесай

Уди Алън: Никога не съм докосвал доведената си дъщеря!

Оспорваната автобиография на Уди Алън „ Apropos of Nothing “ има най-малко един огромен обожател: Лари Дейвид.  В скорошно изявление, оповестено в „ Ню Йорк Таймс ”, основателят на " Сайнфелд " и " Обуздай ентусиазма си " похвали спомените на Алън, което бяха издадени изненадващо в края на март, откакто вече бяха отхвърлени от едно издателство.

" Имате възприятието, че сте в стаята с него и ще ви е мъчно да я оставите. А, откакто я прочетете, надали мислите, че този човек е направил нещо неправилно ", съобщи Дейвид. 

Издателството показва мемоара на Алън като „ прям и обстоен персонален роман на Уди Алън от живота му, като се стартира от детството му в Бруклин до кариерата му в киното, през театъра, малкия екран, книгите и стендъп комедията, като изследва връзките му със фамилията и приятелите ". Алън употребява спомените си, с цел да отхвърли за следващ път изказванията за полова малтретиране на дете, отправени против него от осиновената му щерка Дилън Фароу. Режисьорът написа, че обвиняването е резултат от " маниакалния блян ” на някогашната му брачна половинка Миа Фароу да му отмъсти. 

„ Не съм докосвал Дилън, в никакъв случай не съм й правил нещо, което би могло да бъде даже неправилно разбрано като корист с нея;  това беше тотална небивалица от началото до края “, написа Алън и прибавя, че е сложил главата си в скута на Дилън по време на посещаване през август 1992 година в къщата на Фароу в Кънектикът. „ Със сигурност не съм й направил нещо неуместно. Беше по обяд и стаята беше цялостна с хора, които гледат телевизия ". 

“Apropos of Nothing ” в началото беше готова за издаване от друго издателство, само че митингите против излизането ѝ, в това число и на негови чиновници, го отхвърлиха. Правата върху книгата бяха върнати на Алън и „ Аркейд ” издаде книгата предишния месец.

Главната редакторка Джанет Сийвър отбрани издаването на книгата в изказване: „ В тези странни времена, когато истината прекомерно постоянно се отхвърля като „ подправени вести “, ние като издатели избираме да дадем глас на почитан създател, а не да се прекланяме пред тези, които се пробват да го накарат да замълчи ”.

През 2019 година новият филм на 84-годишният Уди Алън " Един дъждовен ден в Ню Йорк " не откри пропагандатор в Съединени американски щати поради неприятната му известност след обвиняванията на Миа и Дилън. Той бе показан единствено в Европа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР