Оспорвана надпревара за кметския пост предстои в столицата. Това показват

...
Оспорвана надпревара за кметския пост предстои в столицата. Това показват
Коментари Харесай

Кметският вот в София е на кантар за първи път

Оспорвана конкуренция за кметския пост следва в столицата. Това демонстрират данните от изследване на социологическа организация „ Алфа рисърч “, извършено в интервала 3-7 октомври измежду 801 пълнолетни жители с право на гласа в локалните избори. Изследването е оповестено на уеб страницата на организацията и се осъществя със лични средства.

Вотът в София е на кантар, настояват социолозите от организацията малко повече от две седмици преди изборите. Резултатите от проучването демонстрират, че сегашният кмет Йорданка Фандъкова получава поддръжка от 36,3% измежду твърдо решилите да гласоподават, следване от някогашния омбудсман Мая Манолова - 34,6 на 100.

„ Може би за първи път, откогато в страната се организират изобщо демократични свободни избори за локална власт, следим толкоз оспорвана конкуренция. Не единствено за кметското място, а сред представител на десницата, която във всички досегашни избори всекидневно е печелила локалния избор в София, и представител на лявото политическо пространство в лицето на госпожа Манолова. Въпреки че тя самата декларира, че взе участие в изборите като цивилен претендент. Това е една от основните интриги в тези локални избори “, изясни резултатите от изследването пред БНР Геновева Петрова от „ Алфа рисърч “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР