Основоположникът на изследванията на канабиса, роденият в България професор Рафаел

...
Основоположникът на изследванията на канабиса, роденият в България професор Рафаел
Коментари Харесай

Почина основоположникът на изследванията на канабиса, роден в България

Основоположникът на проучванията на канабиса, роденият в България професор Рафаел Мешулам, умря на 92 година

В началото на 60-те години на предишния век израелският академик е заловен да придвижва пет кг " великолепен, контрабанден ливански хашиш ", по личните му думи, в рейс от Тел Авив до Реховот. Но не възнамерява да го пуши.

Тогава Мешулам е новак откривател, който желае да изследва канабиса – жигосано тогава растение, чиито характерни медицински свойства към оня миг не са известни.

През последвалите десетилетия с помощта на работата си химикът и професор по здравна химия е наименуван „ бащата на проучванията на канабиса “, а откритията му спомагат за по-лесното му нахлуване от контракултурата в всеобщата процедура, припомня Еврейската телеграфна организация.

За откритието си Мешулам има десетки награди, в това число израелските „ Харви “ на Технион - Израелския софтуерен институт в Хайфа (награда, която се връчва годишно за пробиви в науката и технологиите), ЕМЕТ (за изкуство, просвета и просвета, присъждана годишно за университетски и професионални постижения) и „ Ротшилд “.

Рафаел Мешулам умря в Израел на 9 март на 92-годишна възраст. Смъртта му разгласи в петък „ Американски другари на Еврейския университет “, където Мешулам оказа помощ за основаването на Мултидисциплинарния център за проучване на канабиноидите към Еврейския университет през 2017 година, предава Offnews.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР