Основното, което мотивира решението на мнозинството във ВСС, е политизацията

...
Основното, което мотивира решението на мнозинството във ВСС, е политизацията
Коментари Харесай

Правосъдният министър Атанас Славов: Политизацията на прокуратурата мотивира решението на ВСС за отстраняване на Гешев

" Основното, което стимулира решението на болшинството във Висш съдебен съвет, е политизацията на дейностите на основния прокурор ". Така правосъдният министър Атанас Славов разяснява решението на Висш съдебен съвет да гласоподава " за " отстраняването на Гешев.

Политизацията намира отчасти израз във фразата " политически отпадък ", която послужи на вносителите да изискат неговото предварително освобождение, посочи той.

" Основният въпрос е злоупотребата с пълномощия и това, което мнозина жители, организации и политически обединения приказват от дълго време - политизация на прокуратурата. Това е главното, което стимулира решението на Висш съдебен съвет ", счита Славов.

Той разяснява и информациите за напън против членове на Висш съдебен съвет и български магистрати, като ги дефинира като извънредно притеснителни. Повтори, че ще се организира настрана съвещание по въпроса.

" Това единствено демонстрира, че огромният въпрос за правосъдната промяна е на масата и Народно събрание ще би трябвало незабавно да се занимае с него ", сподели още правосъдният министър.

Освобождаването на Гешев ще стане факт, когато президентът подпише декрет за това. Ако откаже да го направи, Висш съдебен съвет още веднъж би трябвало да разиска предлагането и то да бъде гласувано отначало.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР