Основно училище Гео Милев“ в пловдивското село Белозем се включи

...
Основно училище Гео Милев“ в пловдивското село Белозем се включи
Коментари Харесай

Ученици от селото на белия щъркел станаха репортери в онлайн изданието „Щъркел“

Основно учебно заведение „ Гео Милев “ в пловдивското село Белозем се включи в обществения план „ Щъркелите ”, който е обвързван с пълноценната социализация и повишение качеството на живот на децата със специфични просветителни потребности посредством интерактивно обучение, стимулиране и изява на креативния им капацитет. Всички действия в него са фокусирани върху основаване на ефикасен модел за обществено и културно взаимоотношение, основано на концепцията „ деца оказват помощ на деца ”.

Социален план „ Щъркелите ” се финансира в границите на Програмата за поддръжка на Неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Ученици от ОУ „ Гео Милев ” в българското село на европейското семейство на белия щъркел, пък станаха кореспонденти на онлайн изданието „ Щъркел “ с редактор Маргарита Друмева. То е едно особено място за среща, където деца и възпитаници прекарват време дружно и споделят своя свят с други деца. Тук се разгласява детско творчество – приказки, стихове, песни, рисунки, фотоси, пътешествия, фантазии. Списание „ Щъркел ” има детска редколегия и се списва от деца за деца с дребна помощ от по-големите какички и батковци студенти.

Репортерите от Белозем – седмокласничките Маргарита Кръстева, Габриела Русинова и Ивелина Димитрова показаха „ щъркеловото “ учебно заведение с отбелязване на 21 септември – Световния ден на мира, час по вероучение и зелено учебно заведение, и по този начин учебните начинания стигнаха до читателите на детското онлайн списание „ Щъркел “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР