Основният проект за модернизация на Сухопътните войски - за придобиване

...
Основният проект за модернизация на Сухопътните войски - за придобиване
Коментари Харесай

Купуват нови каски, калашници и пистолети Макаров за армията ни

Основният план за рационализация на Сухопътните войски - за придобиване на нова бойна машина, още веднъж е в ход. Това заяви командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той изясни, че са изпратени претенции за информация до над 10 производители. Отговорите се чакат доникъде на декември, след което ще бъде направен разбор и ще се вземе решение до кого да бъде изпратено искане за оферта, посочи " България он ер ".
 ВМЗ: С пари за покачване на заплатите и рационализация желаят да пълнят дупки в бюджета
ВМЗ: С пари за покачване на заплатите и рационализация желаят да пълнят дупки в бюджета

Оспорват мнението на ДКК, че не желаят да платят дял

" Основните условия като равнища на отбрана, колесна формула, въоръжение и видове машини не са изменени. Идеята е да получим машини, които и сега са в серийно произвеждане и не се постанова да се вършат доработки особено за нас ", изясни генерал-майор Попов. На идващ стадий следва подготовката на нов план за капиталов разход.

Успешно се осъществя и планът за нова самостоятелна екипировка на Сухопътните войски. Сключен е и последният контракт по рамковото съглашение за доставка на каски и бронежилетки.

" Към април - май идната година 100% от персоналния състав на Сухопътните войски ще бъде оборудван с нови каски и бронежилетки ", сподели още генерал-майор Попов.

Той заяви, че напредва процесът по модернизиране на автомат Калашников. Предстои да стартира и работата по подмяната на револвер " Макаров ".

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов приказва пред представители на медиите на образователен полигон Сливница, където се състоя обичайният шампионат по пукотевица със стрелково оръжие за публицисти и членовете на Асоциацията на военните аташета, упълномощени в България. Събитието се провежда във връзка празника на Сухопътните войски - 19 ноември. Генерал-майор Попов връчи премиите на първенците в надпреварата и поздрави всички участници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР