Основният проблем на блокираните момчета от футболен отбор и треньора

...
Основният проблем на блокираните момчета от футболен отбор и треньора
Коментари Харесай

Как ще бъдат изведени блокираните момчета в пещерата в Тайланд?

Основният проблем на блокираните момчета от футболен тим и треньора им в Тайланд е неналичието на сигурен метод да бъдат изведени от пещерата. Това описа пред bTV журналистът Панчо Благоев, който живее в Тайланд. „ Разбира се, децата се държат в незнание. На тях им е обяснено, че би трябвало да се научат да плуват”, добави той. По думите му това е един от главните разновидности, който обаче може би ще отпадне със гибелта на водолаза, който почина през вчерашния ден по време на избавителната интервенция.

„ Самата пещера е дълга към 5 км, от които децата би трябвало да преплуват в началото към 130 м, по-късно нови 400 и по-късно къс отсек от маршрута, който обаче е бездънен 5 м. Затова се търсят различни разновидности за извеждането им”, съобщи Благоев.

Той добави, че прогнозата за уикенда е за доста тежки превалявания. Водолазите споделят, че изпомването на водата е безперспективна алтернатива за справяне с казуса, още повече че занапред ще стартира да вали, и то доста съществено, означи Благоев.

Затова вторият вид, който се оказва най-вероятен, е да се търси комин в самата пещера над децата, по който да бъдат изведени. Експерти непрестанно обхождат региона и медии оповестяват, че е открит подобен комин, като дистанцията от върха на пещерата до децата е 100 – 200 м. До този миг от тези комини, които бяха известни, най-краткият път до децата беше 800 метра, уточни журналистът.

„ Много хора упрекнаха треньора, че е завел момчетата по това време в пещерата. Всъщност те имат традиция, когато пристигна нов член на тима и на място в пещерата записват името на новия член. Точно в този миг стартира необикновен проливен дъжд, водата нахлува, те бягат от нея и навлизат на повече от 4 км навътре”, сподели още той.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР