Основният глобален индекс на ООН за бедността установи, че условията

...
Основният глобален индекс на ООН за бедността установи, че условията
Коментари Харесай

Над 660 милиона деца живеят в бедност

Основният световен показател на Организация на обединените нации за бедността откри, че изискванията за най-бедните 40% в света се усъвършенстват по-бързо, в сравнение с тези, които са над тях, оповестява " Гардиън ". 663 милиона са децата, които живеят в беднотия.

Положителната наклонност е разпозната в последната оценка на международната беднотия, събрана от Програмата за развиване на Организация на обединените нации - ПРООН, която дефинира относителното обедняване по целия свят от голям брой фактори. " Разгледахме данните за група от 10 страни със междинни и ниски приходи и открихме окуражаваща вест, че най-долните 40% се движат по-бързо от останалите ", разяснява Сабина Алкире, шеф на Oxford Poverty and Human Development Initiative, изготвили отчета с ПРООН.

" В рамките на тези 10 страни данните демонстрират, че 270 милиона души са излезли от многоизмерната беднотия в следващи проучвания ", уточни тя. Според отчета напредъкът значително се дължи на Южна Азия. В Индия през 2016 година броят на хората в беднотия е бил с 271 милиона по-малко спрямо 2006 година, до момента в който в Бангладеш броят им е намалял с 19 милиона сред 2004 и 2014 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР