Основният фактор за скока на цените е ударното създаване на

...
Основният фактор за скока на цените е ударното създаване на
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Дефицитите на регулация помогнаха цените у нас да експлоадират

Основният фактор за скока на цените е ударното основаване на нови пари посредством разнообразни принадлежности. Газът и другите горива също нарастнаха и поради общото покачване на ценовото ниво, и поради увеличената консумация в Азия. Към това се прибавиха и някои дейности на „ Газпром “ за забързването на „ Северен поток-2 “ и като вземем поради всичко това и влезем в българския подтекст, можем да кажем, че дефицитите на българската регулация помогнаха българските цени да експлодират.

Подобен разбор направи някогашният министър на стопанската система, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в предаването " Тази събота ".

Трайков разяснява и инспекциите на ДАНС и Министерство на вътрешните работи в Комисията по енергийно и водно контролиране.

" Има какво да се открие, само че част от това, което ще се открие не е работа на криминалисти, а на специалисти. Има заложени проблеми, които не са закононарушение, само че да вземем за пример не е обикновено да се изнася по дълготрайни контракти, а българският пазар да се доставя по контракти за ден напред или " от през днешния ден за през днешния ден ". Търговците, които доставят българските клиенти, се отхвърлиха от ролята си на участник на пазара, те са едни елементарни комисионери ", съобщи той.

Ексминистърът изясни какво съгласно него може да бъде несъмнено като " заложена бомба ", когато приказваме за скока в цените, какъвто израз използва служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

" Доста неща бихме могли да вкараме в дефиницията " заложена бомба " - както разпоредбите, по този начин и неща, свързани с хардуера на енергетиката и политиката, която България е провеждала за енергетика на европейската сцена ", сподели той.

Трайков съобщи, че не е необикновен последовател ка компенсирането, по отношение на готвения пакет от ограничения, разгласен от премиера Стефан Янев.

" По принцип в случай че някой би трябвало да бъде обезщетен, това са семействата, само че в българския случай няма потребност, тъй като българските семейства, поради забавената либерализация на пазара, са на контролирани цени и цената на силата, която плащаме у дома, не се е повишила ", разгласи някогашният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР