Основният аргумент на бизнеса е, че решението за по-високите доходи

...
Основният аргумент на бизнеса е, че решението за по-високите доходи
Коментари Харесай

Работодателите се обявиха срещу държавния бюджет за 2019г.


Основният мотив на бизнеса е, че решението за по-високите приходи и повдигането на оптималния застрахователен предел е взето без държавното управление да се съобрази с мнението на работодателите.


Големите работодателски организации се оповестиха против новия бюджет за 2019 година по време на тристранния съвет за съдействие.

С обща позиция излезе ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. По думите му, решението за повдигане на минималната работна заплата от 1 януари до 560 лв., както и повдигането на оптималния застрахователен приход от 1 юли до 3000 лв., е взето без да се дискутира с работодателите.

Домусчиев заподозря, че държавното управление е договорило текстовете със синдикатите.

От КТ " Подкрепа " отхвърлиха тази теза и оповестиха, че поддържат предлаганите бюджети. Оттам обаче възразиха против замразяването на помощите за безработица и втората година на майчинството.

Председателят на " Подкрепа " Димитър Манолов също по този начин посочи, че синдикатът се отнася “със благосклонност ” към бюджета на Здравната каса, само че предизвести ръководещите, че заложените текстове могат да основат проблеми в бъдеще.

Обсъждането на бюджетите продължава в тристранния съвет.
 Социалните сътрудници преглеждат Бюджет 2019 Социалните сътрудници преглеждат Бюджет 2019
Синдикатите, работодателските организации и представители на държавното управление разискват в Министерския съвет бюджета за 2019 година. Вижте повече в директно...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР