Основните версии, по които работят разследващите за тежката трагедията с

...
Основните версии, по които работят разследващите за тежката трагедията с
Коментари Харесай

Туби с нафта може да са причинили взрива в овъгления автобус

Основните версии, по които работят проверяващите за тежката нещастието с рейс а, който се възпламени на Автомагистрала " Струма ", са две. В огъня починаха най-малко 45 души.

" Трагедията е непоправима, а последици са тежки. Проблемите, които водят до такива тежки последствия, са сложни. Онова, което би трябвало да се ревизира първо - рейс , който идва от Истанбул, наложително би трябвало да бъде с двама водачи. Ако е пътувал с един водач, претоварването е извънредно огромно, надлежно рискът от сходни неща пораства стремглаво ", уточни ръководителят на Асоциация " Автобусни превозвачи " Петър Захариев в ефира на " България заран ".

Някои от очевидците са чули мощен гърмеж, изясни той. А повода за него може да бъдат туби с нафта.

" Моля, движимостите лица, които загатват, че въпросният водач е превозвал туби с бензин, да се поправят, тъй като няма рейс на бензин. Всички рейс и са с дизелови мотори. И вероятно може да си е купил преди този момент евтина нафта ", добави Захариев.

Той посочи, че би трябвало да се открият действителните аргументи. Не изключи и опцията мантинелата да е била незадоволителна или прекомерно ниска.

" Работният ден на водачите може да бъде 8-9 часа и даже повече. Почивката наложително е 45 минути след 4 часа ръководство. В случая това ще се ревизира елементарно, зависи какъв е рейс ът въпреки всичко ", изясни Захариев пред Bulgaria ON AIR.

" Превозвачите знаем кой от нашите сътрудници кара " през пръсти ". Можем да предотвратим в зародиш доста неща. Пътуването до Турция с един водач от позиция на превозвача е меко казано закононарушение ", безапелационен бе той.

По думите му водачът е задължен, в случай че обстановката на пътя е сериозна, да спре.

" Длъжен е да го направи, когато е сериозна обстановката. Да изясни на пасажерите, че изискванията не разрешават да се пътува, че рискът е прекомерно огромен. Ако водачът в тази ситуация е бил един, той към този момент тотално е бил изнемощял ", посочи Захариев.

" Трябва да седнем и да продължим смяната, както политиците споделят. Разчитаме, че с новия министър на превоза ще имаме общи допирни точки ", уточни той.

Много от злополуките с рейс и и тежкотоварни коли в тъмната част на денонощието стават, поради заспиване на лидера. Това сподели в ефира на “Здравей, България ” пътният специалист Румен Дунев.

По думите му огромна част от интернационалния превоз минава през България, където контролът е занижен. „ Създадохме работна комисия, ще забележим мястото на случая. Трябва да се види траекторията, по която рейс ът се е движил и има ли спирачен път. Така ще се реши дали лидерът е задремал зад кормилото.

Важно е да се чуят и първите мнения на оживелите. Те ще дадат информация за времето ан пораждане на пожара ”, изясни Дунев. Емил Марков добави от своя страна, че редица инспекции демонстрират проблем със захващането на мантинелите по родните пътища. „ По Автомагистрала „ Хемус ” да вземем за пример има огромна права с нередности по мантинелата. На този стадий обаче е мъчно да се каже дали това важи и за Автомагистрала „ Струма ”, изясни той.

Усещането за гърмеж в рейс а може да се дължи на спукана гума или поради сбит въздух и разкъсан маркуч, разяснява още Дунев. „ Евентуално пръсване на гума може да се е случило след удряне в бордюр или от изхабяване на самата гума ”, добави още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР