Основните обвиняеми в Унгария за убийството на 71 бежанци, задушили

...
Основните обвиняеми в Унгария за убийството на 71 бежанци, задушили
Коментари Харесай

По 25 г. затвор за трима българи и афганистанец в Унгария за смъртта на 71 бежанци в камион

Основните обвинени в Унгария за убийството на 71 бежанци , задушили се в камион в разгара на мигрантската рецесия в Европа през 2015 година, получиха по 25 година затвор , оповестяват Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Трима българи и един афганистанец са наказани на по 25 година затвор за трафик на хора и ликвидиране. Те бяха вкарани в съда в град Кечкемет с белезници от въоръжени служители на реда с качулки.

Очаква се присъдата на останалите 10 обвинени.

Бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан - 59 мъже, 8 дами и четири деца, бяха открити натъпкани в дребен хладилен камион , зарязан на автомагистрала в Австрия. 29 от жертвите са от Ирак, 21 от Афганистан, 15 от Сирия и една жертва не е разпозната.

Полицията е разкрила разложени тела в камиона , регистриран в Унгария и зарязан до австрийско село. Изоставеният камион с телата беше открит на 26 август 2015 година

 В Унгария стартира делото против българските трафиканти с хладилния камион
В Унгария стартира делото против българските трафиканти с хладилния камион

Общо единадесет мъже ще бъдат съдени в Кечкемет

Смъртта на бежанците шокира Европа, до момента в който Старият континент се опитваше да овладее най-голямата мигрантска рецесия от Втората международна война.

Общо 14 души са обвинените за трафик, като множеството са българи. Срещу четирима бяха повдигнати обвинявания и за ликвидиране.

Смята се, че мигрантите са се задушили преди камионът да влезе в Австрия и заради тази причина правосъдният развой се организира в Унгария.

Прокурор Габор Шмит изиска пожизнен затвор за четирима от 14-те обвинени , настоявайки трима да получат пожизнен затвор без право на опрощение. Четирима от тях са упрекнати в " ликвидиране с особена свирепост " . Те споделят, че не са знаели, че мигрантите умират, макар че доказателствата демонстрират, че са били наясно.

 Делото против българските трафиканти с хладилния камион стартира на 21 юни в Унгария
Делото против българските трафиканти с хладилния камион стартира на 21 юни в Унгария

В камиона се задушиха 71 мигранти

Тарторът на трафикантите е 31-годишният Самсор Лахо от Афганистан. Според Шмит Лахо е посочил " безгранична лакомия " и " плашещо равнодушие " към мигрантите.

Прокуратурата настоя за пожизнен затвор без право на подмяна за един от най-приближените на Лахо и водача на камиона. И двамата са българи на възраст 31 и 27 година надлежно. За другия българин, който е на 40 година, държавното обвиняване изиска доживотна присъда, само че с право на опрощение.

За останалите упрекнати, най-вече българи, държавното обвиняване желае до 16 година затвор.

Унгарските управляващи оповестиха, че основаната в Будапеща група е професионална мрежа с повече от 15 автомобила , употребявани за превозване на бежанци. Бандата е трансферирала повече от 1 100 мигранти от Унгария в Австрия през февруари 2015 година, като е таксувала всеки мигрант по 1 500 евро.

 Унгария упрекна българите трафиканти с хладилния камион Обновена
Унгария упрекна българите трафиканти с хладилния камион

Общо 11 души са упрекнати, а против четирима са повдигнати обвинявания и за ликвидиране

Присъдата може да се апелира.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР