Основните нарушения на скоростта се засичат на булевард “България“121 автомобила

...
Основните нарушения на скоростта се засичат на булевард “България“121 автомобила
Коментари Харесай

Пътна полиция засне над 120 автомобила с превишена скорост в Русе

Основните нарушавания на скоростта се засичат на бул. “България “

121 автомобила са снимани да се движат с превишена скорост по време на профилираната полицейска интервенция в Русенска област от 5 до 8 юли в това число, заяви старши контрольор Стилиян Станев от Пътна полиция - Русе.

Проверени са били над 480 автомобила и 520 лица, като са формирани 74 акта за административно нарушаване и 211 фиша. Проверка е осъществена и на 12 мотоциклета, където има 2 акта и 3 санкции по фиш, съобщи.

Основните нарушавания на скоростта се засичат на бул. “България “, където има най-голямо скупчване на МПС в Русе. По принцип над 30 % от откритите водачи с превишена скорост са чужденци, най-много румънци. Издават им се електронни фишове, които се изпращат в страната по местоживеене, като има и хора, които идват да си платят.

В момента върви и интервенцията против тежките нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, която е разпоредена в цялата страна – за шофиране без брошура, след приложимост на алкохол и опиати и други

Пред първите шест месеца на 2022 година в Русенска област ситуацията по пътищата е усложнена в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Има по-голям брой произшествия с повече потърпевши и повече починали. От 1 януари до 30 юни 2022 година са станали 487 ПТП, от които 140 тежки, с 205 потърпевши. От тях 192 души са ранени, а 13 починали. В съпоставяне със същия интервал на предходната година злополуките са с 27 повече, тежките ПТП– с 18 повече, ранените са се усили с 39, а починалите – с 3 души.

Една от главните аргументи е увеличеният трафик, най-много от тежкотоварни камиони. Според статистиката преди година по Русе-Бяла са прекосявали 1600-1800 тира за 24 часа, а в този момент са над 4000.

По отношение на шофирането по едно и също време с алкохол и опиати, такива случаи са по-редки. Снощният случай, при който лидер си направи гонка с полицията, е открил, че мъжът е лишен от брошура, тъй като са му свършили всички контролни точки, като това не е първо нарушаване. Книжката му е била отнемана и преди за шофиране след приложимост на опиати. В случая има няколко нарушавания, защото освен не е спрял на стоп-палка, карал е непозната кола с други кабели и е развалил полицейски автомобил, като е отказал изрично да даде проба за опиати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР