Основната задача на служебното правителство е да подготви наистина честни

...
Основната задача на служебното правителство е да подготви наистина честни
Коментари Харесай

Истинската работа да бъде свършена от следващия редовен кабинет, очаква Ива Митева

Основната задача на служебното държавно управление е да приготви в действителност почтени и транспарантни избори. Това счита ръководителят на 45-то Народно заседание Ива Митева. Според нея време за сериозна инспекция на работата на предходното ръководство за два месеца няма, в този смисъл за проверка не може да става дума.

Важно е да се приготвят добре изборите, колкото и клиширано да звучи, с цел да тръгнем с доверие и предпочитание към урните и да определим какъв да бъде идващия парламент, уточни Митова.

" Нека не се заблуждаваме, че 2 месеца са прекомерно малко време, изключително за хора, които не излизат от самата система. " Това се дължи на неналичието на опит, уточни Митева и даде като образец своята работа първоначално, когато й е било мъчно да свикне с процедурите в пленарна зала.

Затова и съгласно нея същинската работа ще би трябвало да се извърши от идващия кабинет, който ще би трябвало да се излъчи от идващото Народно заседание ". Тя посочи, че става въпрос за същинската работа като приготовление на бюджет, работа в самите ведомства, даже и като инспекция. Не считам, че главното и най-важното е тази инспекция, добави Митева.

Тя регистрира, че макар дребният период на работа на 45-ото Народно събрание, най-важната работа била свършена с приемането на измененията в Изборния кодекс, които всички гласоподаватели очаквали.

" Върнахме парламентаризма и доверието в законодателния развой ", сподели шефката на Народно събрание. Тя изясни, че с измененията в правилника на Народното събрание пък посочили, че им се желае да работят по нов метод. Искаме по-бавно, по-обмислено законодателство и по-благоразумно законодателство, а не по този начин с лекост и равнодушие да променяме всекидневно законите. Свидетели сме през годините, даже 100 година обратно да се върнем, ще забележим едно безгрижно приемане на законите, кърпене, което не е положително и всички жители сме пострадали от това, добави Митева. Като посока, в която ще се върви е даден добър образец от 45-то Народно заседание.

Като главен минус тя уточни огромния брой импортираните закони, с които е надвил популизмът. Но това е неизбежно при хоризонта на околните предварителни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР