Основната задача на новото правителство ще бъде в две основни

...
Основната задача на новото правителство ще бъде в две основни
Коментари Харесай

Асен Василев в Ямбол: Минималната заплата ще стане 50% от средната, пенсиите ще скочат двойно

Основната задача на новото държавно управление ще бъде в две съществени посоки – да проработи антикорупционната комисия и да се продължи курсът по вложения. Това съобщи в Ямбол съпредседателят на " "  , съобщи кореспондент на Novini.bg.

По думите му с активността на антикорупционната комисия ще се пресекат кражбите на публичен запас.

„ Ние сме заложили минималната работна заплата да стане 50% от междинната или 900 лв. от 1 февруари следващата година. Ако тази политика се продължи е допустимо пенсиите до края на един 4-годишен мандат да се удвоят. Видяхме, че в един тежък интервал ние постигнахме стопански напредък, постигнахме най-големият растеж на износа. Това демонстрира, че нашите компании могат да работят даже в сложни условия “, изясни Василев.

Той разяснява и думите на президента Румен Радев, който поздрави служебното държавно управление за преодоляване на инфлацията в страната и намаляването на цените на горивата. „ Заслуга за това имат международните пазари. Не е редно който и да е да взема заем за това, че цената на международните пазари на петрола е паднала и това се е отразило и на българските бензиностанции “, акцентира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР