Основната задача на един служебен кабинет е да организира честни

...
Основната задача на един служебен кабинет е да организира честни
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Промените в Конституцията доведоха до политически обременен кабинет

Основната задача на един длъжностен кабинет е да провежда почтени избори и по тази причина той би трябвало да бъде минимално повлиян политически. Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният столичен кмет и длъжностен министър председател Стефан Софиянски.

„ Тези промени в Конституцията наложително доведоха до това кабинетът да е политически съкрушен. Това, че Народното събрание не се разпуска, напълно прави политическа акцията, тъй като тези хора имат с една естрада повече от всички други. Друг е въпросът дали те печелят от това или не, тъй като с държанието си губят. Така или другояче обаче това е едно преимущество “, сподели още Софиянски.
Всичко това идва от конституционната каша, която се забърка, тъй като естествената логичност е когато един парламент не си свършва работата, да се разпусне авансово. С това разформироване изтича мандатът и на държавното управление, незабавно се приключват и неговите компетенции, а по-късно самостоятелната президентска институция конфигурира един неполитически кабинет, който не взе участие в изборите.
„ Сега към този момент е друго, имаме работещ парламент и политически съкрушен кабинет, дано вземем за образец този механизъм, с който стесниха избора на президента – ръководителят на Народното събрание да бъде министър-председател- всички знаем, че ръководителят на Народното събрание е политическа фигура. Абстрахирам се от имената, правилото е нарушен “, сподели още Стефан Софиянски.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР