Основната цел на съвещанието е провеждането на честни и прозрачни

...
Основната цел на съвещанието е провеждането на честни и прозрачни
Коментари Харесай

Премиерът към областните управители: Никакви нередности на изборите на 11 юли

Основната цел на съвещанието е провеждането на почтени и транспарантни избори. Този ангажимент е и на други органи в страната, само че всички наши старания ще бъдат отдадени на изключителните парламентарни избори на 11 юли, изясни Янев.

Другата задача с изключение на осъществяване на почтени и транспарантни избори, е да не бъдат позволени негативи, на които хората били очевидци, да се лимитират практиките, които след изборите водят до една дискусия и динамичност в говоренето. Целият развой е основан на машинното гласоподаване и всички решения, които досега са взети, не са нови, знаят се. Въпреки това по думите на Янев сме сложени пред едни нови провокации.

Според него провокациите за изборите са и пред ЦИК - за машините за гласоподаване, узаконяването им и дали машините ще имат подобаващото осведомително и различен тип обезпечаване, което разрешава бързо и дейно да се гласоподава и да не се основават предпоставки в СИК да се получават опашки и напрежения. Всички въпроси предстоят да бъдат решени и Янев е сигурен, че както от страна на изпълнителната власт, по този начин и от регионалните шефове въпросите за изборите да бъдат решавани бързо и дейно.

Стефан Янев настоя за подготвеност, за еластичност и ефикасни решения, които да водят към законни избори, избори, които са задоволително почтени и транспарантни, с цел да бъдат разпознати от българските жители. Той прикани регионалните шефове почтено да изпълнят уговорките си, в тясна съгласуваност с органите на локалната власт.

Премиерът чака регионалните шефове да подходят отговорно. Той се надява регионалните шефове да отговорят на стандартите за почтени и транспарантни избори, да показват професионализъм.

Припомняме, че с новите регионални шефове ще бъде разисквана организацията и подготовката за провеждането на идните парламентарни избори.

Биографиите на новите регионални шефове демонстрират, че са заемали същата административна позиция през разнообразни години или са били общински съветници и кметове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР