Основната цел на Русия във военната ѝ операция в Украйна

...
Основната цел на Русия във военната ѝ операция в Украйна
Коментари Харесай

Кремъл обяви, че основната цел на войната е защитата на сепаратистките републики

Основната цел на Русия във военната ѝ интервенция в Украйна е да отбрани самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, заяви организация РИА Новости, цитирайки представителя на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс.

" Като цяло отбраната на републиките е главната цел на специфичната военна интервенция ", сподели Песков.

ДНР и ЛНР са две подкрепяни от Русия самопровъзгласили се републики в Източна Украйна, за които Москва споделя, че се бори да ги откъсне напълно от контрола на Киев.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Разрушения Бахмут 13 юни 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Разрушения след съветски обстрел в Бахмут, Донбас. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

" Човешката цена " на борбата за Северодонецк - стратегически град в Източна Украйна - е " ужасяваща ", сподели през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, откакто съветските сили напреднаха през последните дни в преодоляването на града, без обаче да съумеят да го слагат напълно под техен надзор.

" Човешката цена на тази борба е доста огромна. Тя просто е ужасяваща ", сподели Зеленски в постоянното си послание всеки ден към украинците, публикувано в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание на своите сънародници Украйна да си върне анексирания от Русия полуостров Крим, заяви ДПА.

" Украинското знаме още веднъж ще се развее над Ялта и Судак, над Джанкой и Евпатория ", сподели през вчерашния ден Зеленски в ежедневното си вечерно видеопослание в Киев.

" Разбира се, че ще освободим Крим ", сподели президентът и добави, че борбата за Донбас ще стане най-жестоката в европейската история.

Междувременно съветските войски унищожиха последния мост към Северодонецк, по който могат да бъдат евакуирани цивилни или доставяна филантропична помощ, заяви губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай и добави, че близо 70 % от града са под съветски надзор.

Украйна не стопира да приканва Запада за доставка на повече тежки оръжия за защитата на Северодонецк. Киев твърди, че борбата за града е от решаващо значение за контрола над Донбас и за хода на войната, която навлезе в четвъртия си месец.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР