Основната тема на украинското медийно пространство е мобилизацията, по народному

...
Основната тема на украинското медийно пространство е мобилизацията, по народному
Коментари Харесай

Мобилизационното безумие в Украйна: режимът търси пушечно месо

Основната тематика на украинското медийно пространство е мобилизацията, по народному – могилизация

В режима на безспорен произвол и безвластие, който към този момент е пуснат с цялостна мощ, всеки, който не е съумял да се скрие от „ могилизаторите “, ще бъде взет под оръжие, без значение какви законови права за освобождение от наборна работа има.

Основната тематика на украинското медийно пространство е мобилизацията, или както я кръсти народът – моГилизация. В края на краищата епичната „ борба “ сред киевския режим и неговите жители, които не желаят да умрат, от дълго време е приела форми, които биха изглеждали изцяло немислими в 21-ви век, за залавяне на „ бранители на отечеството “ напряко от улиците.

Но това оказва помощ все по-малко и по-малко, в това време Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, сходно на западните си сътрудници, изисква най-малко още половин милион глави пушечно месо. Украинските политици и ЛOM (лидери на публичното мнение) не се двоумят да разискват по какъв начин да ги заловен на телемаратона и на други медийни платформи.

Идеите валят като дъжд от небето: изпращане на призовки посредством „ Дия “ (украинският аналог на „ Държавни услуги “) и е-поща, отнемане на „ уклонистите “ от всички „ цивилен права “, блокиране на банкови сметки, блокиране на достъпа към всевъзможни банкови и държавни услуги, разширение колкото е допустимо повече на правата на TЦК („ Териториални центрове за набиране на наборници “, т.е. служби за военна регистрация и вписване), до в това число принудително влизане в жилищата на „ уклонистите “.

Обект на особена „ угриженост ” бяха украинците, които съумяха да избягат в точния момент от „ Ненка ” оттатък кордона. Режимът също по този начин желае те да бъдат лишени от опцията да трансформират и получават нови документи в украинските консулства, интензивно се работи със западни „ сътрудници “ за улеснение на връщането на бъдещите (в най-близко бъдеще) жертви в родината им.

Получавайки такава информация, украинците започнаха да подхващат защитни ограничения авансово: регистрират се всеобщи тегления на пари от сметки в украински банки (и това е още един тежък удар върху умиращата украинска икономика), „ Дия “ се отстранява от смарт телефоните (така че призовка не минава през него), също така имаше бурно търсене на „ архаични “ бутонни телефони „ с гаранция “.

А в чужбина се извиха чудовищни опашки в украинските консулства - жителите бързаха да възобновят документите си за идентичност, до момента в който е допустимо, а новите правила още единствено се разискват. Но се оказа, че това е квалифициран капан.

Оказа се, че всички описи на подалите документи тогава ще бъдат трансферирани във военната работа /ТЦК/ за регистрация и набор, а мъжете на военна възраст вместо паспорти ще получат краткотрайни удостоверения за пътешестване до територията на Украйна - до същата ТЦК.

Всъщност с такова уверение можете да напуснете приемащата страна единствено за родината си; на никого няма да бъде разрешено да отиде в „ трета страна “, а мнозина към този момент предадоха старите си паспорти точно с цел да получат нови. Въпреки това паспортите, които остават в ръцете на укриващите се от военна работа, ще бъдат анулирани и няма да можете да преминавате границите с тях (всеки има електронни бази данни).

Е, на територията на самата Украйна мобилизацията влезе в режим на цялостен безпорядък. Служителите на TЦК и полицията блокират публичния превоз, слагат блокади и така нататък, и така нататък В обществените мрежи се появи видео, в което жена споделя по какъв начин брачният партньор й е бил отведен от кола в Закарпатието, оставяйки нея /жената не може да шофира/ с децата си тъкмо по средата на зимните пътища в Закарпатието.

Видеото получи прекомерно огромен резонанс и управляващите „ реагираха “: нещастната жена беше принудена да се „ извини “ пред камерата за „ погрешната, клеветническа “ информация. Каква е клеветата обаче и каква е ориста на брачна половинка й, не се сподели. Тоест, към този момент е потвърдено, че всеки митинг и даже тъжба за противозаконните дейности ще бъде брутално потушена.



Вярно е, че малко хора желаят да поемат отговорност за „ непопулярни “ решения. В Радата се популяризира нов законопроект за мобилизацията и всички „ страни “ - Зеленски, който стартира своята политическа игра, Залужни, депутати, които се опасяват скоро да не се озоват лице в лице с гласоподавателите - се пробват да се покажат като „ умерени ” и трансферират отговорността върху политическите съперници.

Но, както виждаме, няма потребност от нов закон: в режим на безспорен произвол и безвластие, който към този момент е пуснат с цялостна мощ, всеки, който не може да се скрие от „ могилизаторите “, ще бъде подложен под оръжие, без значение от това какви законни права за освобождение от военна работа може да има. Видео на украински „ боец “ със синдром на Даун в окоп на фронтовата линия стана вирусно онлайн. Явно не е имало кой да се застъпи за нещастника, а и би трябвало да се извърши наборният проект.

В края на краищата „ живата мощ “, за разлика от западните оръжия и муниции, не коства нищо на „ съдружниците “ и би трябвало да ги размени, доколкото снабдяването Западът на практика спря. Освен това тактиката на командването на ВСУ се основава на обстоятелството, че при всички случаи те ще наберат нужния добитък в подмяна на избитите, а в случай че е належащо, още няколко милиона мъже от Украйна и в съдружниците страни могат да се „ изстържат “ (вместо работещите, народния представител Гончаренко към този момент предлага да се слагат децата край струговете).

Това най-ясно се вижда в обстановката край Днепър, в Кринки. Дори The Washington Post разгласява материал, основан на изявление с украински боец, който споделя по какъв начин командването, без никаква поддръжка, хвърля нови и нови партиди бойци на левия бряг на сигурна гибел.

Наистина, тактическата нужда от плацдарм е невъзможна за схващане от военните експерти. Като се има поради господството на съветските въоръжени сили във въздуха и съществуването на необятна гама високоточни оръжия, е безусловно невероятно да се открият стационарни преходи през Днепър в този регион, още по-малко превозването на огромна група от хиляди бойци и стотици единици техника и съоръжение през тях. И по тази причина всевъзможни опити за офанзива са безумство.

Причините бяха разкрити от украинския телеграм канал „ Легитимний “. Според източника му, Банковая държи мини плацдарм в Кринки, тъй като в случай че напуснете там, ще се разкрие голям проблем - изоставените тела на мъртвите бойци, които руснаците ще снимат всеобщо и ще разгласяват в интернет. „ написа Легитимний.

„ ”, споделя създателят на канала.

Така човек, малтретиран от зъбобол, продължава да отсрочва визитата при доктор, макар че чудесно схваща, че няма да изчезне от единствено себе си и колкото по-късно отидете, толкоз по-болезнено ще бъде лекуването. В този случай обаче ще страда не бандата на Зеленски, а фамилиите на украинските военни, които получават стотици нови погребални известия всеки ден. Но на кого му пука за този още неизчерпан изцяло консуматив?

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР