Основната причина за предстоящия скок са скъпите количества от хранилището

...
Основната причина за предстоящия скок са скъпите количества от хранилището
Коментари Харесай

КЕВР: Газът поскъпва заради скъпото гориво в Чирен frognews.bg

Основната причина за идния скок са скъпите количества от хранилището в Чирен, изясни ръководителят на регулатора Иван Иванов:

 

„ Цената можеше да бъде по-ниска, в случай че не беше високата цена на природния газ, който се съхранява в подземното газохранилище в Чирен по причина, че интервалът, когато беше нагнетено главното количество природен газ в Чирен, съвпадаше с най-високите цени на природния газ през месеците август и септември. И, в действителност, се оказва, че за декември от всичките сегменти, от които се образува микса на цената на природен газ, цената от Чирен е най-висока “, представен от БНР.

 

По-високото ползване през отоплителния сезон също оказва въздействие на цените, по тази причина се чака повишаване и през януари, добави Иванов:

 

„ С настъпване на отоплителния сезон и огромното количество природен газ, което с употребява в топлофикациите, цената на синьото гориво бележи избран растеж нагоре, само че тази цена, както и цената, която чакам през януари, ще бъде още малко по-висока, само че няма да има нищо общо с цената от 353 лв. за мегаватчас, която беше достигната през месец септември “.

 

Окончателно решение енергийният регулатор ще вземе на 1-ви декември, акцентира ръководителят Иван Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР