Основната опозиционна партия в Япония, Конституционно-демократическата партия, внесе в парламента

...
Основната опозиционна партия в Япония, Конституционно-демократическата партия, внесе в парламента
Коментари Харесай

Опозицията в Япония притиска правителството със законопроект за еднополови бракове

Основната опозиционна партия в Япония, Конституционно-демократическата партия, внесе в Народното събрание законопроект за одобрение на еднополовите бракове, предопределен да окаже напън върху държавното управление преди срещата на върха на Г-7, която би трябвало да се организира през юни в Хирошима. За това съобщава South China Morning Post.

Всъщност законопроектът е алегорична мярка за напън върху държавното управление и надали ще бъде утвърден от Народното събрание. Първо, ръководещата коалиция има доста болшинство в Народното събрание, и второ, нейната позиция мъчно може да се свърже със благосклонности към половите малцинства. Коалицията мъчно съумя да реализира единодушие даже по ограниченията в закона, забраняващи дискриминирането на половите малцинства.

Япония е единствената страна от Г-7, която не признава еднополовите бракове. Дискусиите за подобен закон се трансформират в оръжие в ръцете на опозицията, като се има поради натискът върху премиера Фумио Кишида, който разкритикува собствен помощник, като съобщи, че не желае даже да огледа еднополовите двойки. След това пенсионира сътрудника си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР