Основната опозиционна партия в Индия - Индийският национален конгрес (ИНК)

...
Основната опозиционна партия в Индия - Индийският национален конгрес (ИНК)
Коментари Харесай

Индийското правителство е критикувано заради износа на ваксини

Основната опозиционна партия в Индия - Индийският народен конгрес (ИНК) възнегодува против това, че държавното управление на премиера Нарендра Моди е изнесло близо два пъти повече дози ваксини против ковид, в сравнение с са сложени в страната, макар растежа на инфекциите, съобщи Ройтерс.

Индия, която е най-големият в света производител на ваксини, е подарила или продала 59 милиона дози ваксини лично произвеждане по отношение на 33 милиона дози, разпределени измежду популацията на страната от началото на имунизационната акция в средата на януари.

Докато някои богати страни като Съединени американски щати са упреквани във имунизационен шовинизъм, Индия е хвалена по света за изпращането на ваксини на 71 страни, най-много от препарата на AstraZeneca, както и известни количества от имунизацията, която е нейна лична разработка, " Бхарат Биотех " (Bharat Biotech).

Много индийци обаче в този момент желаят държавното управление да направи имунизациите налични за повече хора в страната, вместо единствено за възрастните и за тези над 45-годишна възраст със болести.

" Приоритет за държавното управление на Моди не е страната ни, а непознати страни ", написа в Туитър ИНК, употребявайки хаштага #IndiaNeedsMoreVaccines (#Индия се нуждае от повече ваксини) и упрекна премиера, че се концентрира върху пиара, повече от колкото върху хората.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР