Американският президент Джо Байдън е на държавно посещение в Париж,

...
Американският президент Джо Байдън е на държавно посещение в Париж,
Коментари Харесай

Макрон организира пищна церемония в чест на визитата на Байдън

Американският президент Джо Байдън е на държавно посещаване в Париж, където се приготвя помпозна гала в негова чест.

Байдън и френският му сътрудник Еманюел Макрон ще участват в гала при Триумфалната арка. Оттам двамата водачи ще поемат с конвой по бул. " Шан-з-Елизе " и ще стигнат до Елисейския замък, където ще имат публична среща и ще дадат изказвания. По-късно Макрон ще бъде хазаин на държавна вечеря в чест на Байдън и брачната половинка му Джил, излиза наяве от формалната стратегия на визитата, публикувана от френски и американски медии.

От двете страни на " Шан-з-Елизе " на всеки махленски дирек са окачени знамената на Франция и Съединени американски щати, а още през вчерашния ден на площад " Шарл дьо Гол " ( " Етоал " ), където се намира Триумфалната арка, имаше сложени огради и съществено полицейско наличие, п кореспондент на Българска телеграфна агенция.

Това, в допълнение към строенето на трибуни и други уреди за идните олимпийски игри, възпрепятстваше доста така и така натоварения трафик в региона.

Байдън и Макрон участваха на церемониите по отбелязването на 80-ата годишнина от десанта в Нормандия в четвъртък. Вчера те се срещнаха поотделно с украинския президент Володимир Зеленски в Париж - и двамата използваха тези срещи, с цел да подчертаят незабавната нужда от поддръжка за битката на Киев против съветската инвазия. 

Байдън дойде във Франция още в сряда и ще отпътува оттова на следващия ден, откакто посети гробище, където са заровени американски военни.

Пищната гала за държавната аудиенция на американския президент се чака да ускори рецензиите на опозицията против френския държавен глава. Тя го упреква, че в продължение на цяла седмица преди утрешните избори за Европейски парламент, той води предизборна акция под предлог, че се занимава с интернационална политика, отбелязва Агенция Франс Прес.

Самият Джо Байдън също е в предизборна акция. През ноември той ще се изправи за повторно против своя предходник и сегашен претендент на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп.

Представители на Съединени американски щати и Франция, представени от АП, обявиха, че Украйна ще бъде преди всичко в дневния ред.

Двамата водачи като цяло имат идентични позиции по външнополитическите въпроси, само че не изцяло. След невижданата офанзива на палестинската формация " Хамас " против Израел на 7 октомври 2023 година Джо Байдън е най-твърдият покровител на подхванатата контраатака на Израел, до момента в който Франция последователно стартира да се дистанцира от метода, по който израелската войска организира интервенциите си, считат анализатори.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР