Основната мярка в помощ на бизнеса 60/40, се планира да

...
Основната мярка в помощ на бизнеса 60/40, се планира да
Коментари Харесай

Удължават мярката "60/40" с още поне три месеца с опция до края на годината

Основната мярка в помощ на бизнеса 60/40, се възнамерява да бъде удължена с още 3 месеца, стана ясно от думите на обществения министър Деница Сачева.

" Планира се удължение на мярката 60/40 с още три месеца с алтернатива до края на годината. В подобен случай тя ще има потребност от нов дизайн и ще бъдат регистрирани и безработни лица, като работодателите ще могат да ги наемат. Готови сме и да предложим по-силен секторен акцент за секторите със съществени стопански последици… Секторът на автобусните транспорти ще бъде в режим на помощ 80 към 20, тъй като е основен ". Това разкри общественият министър Деница Сачева пред БНР.

По думите ѝ през последните повече от две седмици наклонността повече хора да намират работа, в сравнение с да губят, е устойчива, а в последните 10 дни безработните са колкото преди изключителното състояние.

" В идващите месеци не чакам земетресения във връзка с безработицата. Но има и редица фактори, които могат да повлияят върху нея. Ако има нови равнища на покачваща се безработица, те са предстоящи в края на годината. По оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси " предвиждаме 160 млн. лв. да бъдат ориентирани към наемане на хора, регистрирани в бюрата по труда и да могат те да получават заплащане по линия на програмата в размер на една работна заплата и осигуровките към нея ", добави Сачева.

Министърът увери, че в Закона за обществените услуги няма никакви закани за българските жители, " а обсегът му е толкоз необятен, че концентрацията върху тематиката, че " страната ще лишава деца ", стартира да наподобява повече на агитация, в сравнение с предпочитание фактически да се вземат решение проблеми ":

" По тематиката за фамилната политика поддържам необятен политически спор. За Кодекса за обществена протекция - би трябвало да преосмислим политиката за обществено подкрепяне, за хората с увреждания. В момента общественото законодателство е фрагментирано в тази област ".

За вторите пенсии министър Сачева съобщи, че след септември МТСП ще излезе с съответни оферти за етапите на погашение на втория дирек и за корекции, свързани с самостоятелните коефициенти:

" Въпреки че данните демонстрират компликации поради рецесията, няма причина да се тормозим за сигурността на пенсионната система. Над 3 милиарда лв. от Сребърния фонд се намират в Българската национална банка. Няма потребност да генерираме спомагателни терзания на този стадий ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР