Основната кюрдска партия в Турция и нейните леви съюзници призоваха

...
Основната кюрдска партия в Турция и нейните леви съюзници призоваха
Коментари Харесай

Основната кюрдска партия призовава избирателите да подкрепят Кълъчдароглу

Основната кюрдска партия в Турция и нейните леви съдружници приканиха гласоподавателите в петък да поддържат главния противник на президента Реджеп Тайип Ердоган на идните изборите на 14 май.

Призивът насочва една от най-големите групи гласоподаватели в Турция зад претендента на опозицията Кемал Кълъчдароглу и в допълнение усложнява пътя на Ердоган към трето десетилетие ръководство.

Демократичната партия на народите (ДПН), третата по величина в турския парламент, реши през предишния месец да не издига претендент за президент.

По-късно тя загатна, че поддържа Кълъчдароглу, само че досега не беше подкрепила публично кандидатурата му.

Съпредседателят на партията и неговите политически съдружници приканиха през днешния ден гласоподавателите да се обединят към индивида, който има най-големи шансове да победи Ердоган.

„ На тези исторически избори ние призоваваме народите на Турция да гласоподават за Алианса на труда и свободата на парламентарните избори и за Кемал Кълъчдароглу на президентските избори “, се споделя в изказване на ДПН и нейните съдружници.

Съпредседателят на ДПН Митхат Санджар назова идния избор „ най-решаващият в историята на Турция “.

„ Ето за какво взехме решение да подкрепим Кълъчдароглу “, съобщи той.

Кюрдската партия завоюва повече от 10% от гласовете на предходните национални избори и съставлява общественост, съставляваща към една пета от популацията на Турция. /АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР