Основната китайска интернет търсачка Baidu Inc, известна още като китайския

...
Основната китайска интернет търсачка Baidu Inc, известна още като китайския
Коментари Харесай

„Китайският Google“ хвърля ръкавицата на ChatGPT със свой чатбот

Основната китайска интернет търсачка Baidu Inc, известна още като „ китайския Гугъл “, възнамерява да пусне през март услуга за чатбот с изкуствен интелект (AI), сходна на ChatGPT. Според източници на Reuters софтуерната компания се кани да предложи услугата като независимо приложение и последователно да я интегрира в своята търсачка.

Технологията на ChatGPT работи, като се учи от голямо количество данни по какъв начин да дава отговор на потребителите по човешки метод. Тя предлага информация както при търсене в класическа онлайн търсачка, само че умее и да води диалог, да написа прозаичност и лирика и така нататък

Чатботовете в Китай сега се концентрират върху общественото взаимоотношение, до момента в който ChatGPT се показва по-добре при по-професионални задания, като програмиране и основаване на есета.

Baidu възнамерява да включи генерирани от чатбот резултати при потребителски поръчки за търсене, вместо единствено линкове към страници, твърди източникът на Reuters.

Baidu отхвърли коментар.
Потенциалът на генеративния изкуствен интелект
Microsoft Corp към този момент има една инвестиция от 1 милиард $ в основаната в Сан Франциско OpenAI, а неотдавна разгласи нова и по-голяма такава. Интересът на софтуерния колос в AI създаването единствено акцентира големия ѝ капацитет.

Очаква се, че Microsoft ще внедри технологията в търсачката си Bing, в опит най-сетне да се опълчи същински на Гугъл. Освен това компанията желае да добави и софтуера за генериране на изображения на OpenAI.
 Гугъл се изправя против най-голямото си тестване
Базираната в Пекин Baidu също влага съществено в AI технология, в това число в облачни услуги, чипове и самостоятелно шофиране, защото се стреми да разнообрази своите източници на доходи.

На конференция за разработчици предишния месец Baidu показа трима задвижвани от AI „ създатели “, които с помощта на качествата си биха могли да поемат функциите на сценарист, илюстратор, редактор или аниматор.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинBaidu Гугъл ChatGPT изкуствен интелект ПоследниНай-четениКомпании 20 Renault-Nissan се трансформира: Французите се отхвърлят от контрола Digital 32 „ Китайският Гугъл “ хвърля ръкавицата на ChatGPT със собствен чатбот Компании 164 Toyota резервира международната автомобилна корона Накратко 6758 Новини от седмицата: Кой е новият шлагер на имотния пазар?; Българска компания прави възторг в Европа Компании 5974 Новият дом на NOVA Broadcasting Group Компании 772 ChatGPT тества платена версия — какво ще последва? Бюджет и финанси 696 Барометър 2023 Индустрии 784 5-те най-големи петролни компании завоюваха $200 милиарда през 2022 година Индустрии 3047 Здрави животни за крепко човечество Бюджет и финанси 1624 Възстановяването от Коронавирус пренареди регионалните стопански системи в България Компании 11395 „ Историческият колапс “ на Intel провокира ликвидация при чиповете Хай-тек 7538 Професиите, които ChatGPT може да направи непотребни Накратко 6758 Новини от седмицата: Кой е новият шлагер на имотния пазар?; Българска компания прави възторг в Европа Компании 5974 Новият дом на NOVA Broadcasting Group Digital 4796 Всемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване Компании 3500 Коя е българската Ampeco, получила $13 милиона от фонд на BMW Бюджет и финанси 3326 Дания отстранява един почивен ден, с цел да подтиква стопанската система Индустрии 3047 Здрави животни за крепко човечество Бюджет и финанси 2384 Държавата се готви за въвеждане на цени и в лв., и в евро от август Финанси 2297 Лихвите по жилищните заеми в България се подвигнаха до 1-годишен връх Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР