Основен ремонт започна в Професионалната гимназия по селско стопанство "Хан

...
Основен ремонт започна в Професионалната гимназия по селско стопанство "Хан
Коментари Харесай

С европейски средства се ремонтира гимназията по селско стопанство в Исперих

Основен ремонт стартира в Професионалната гимназия по селско стопанство "Хан Аспарух " в Исперих. Първата копка за реконструкцията през днешния ден направи регионалният шеф на Разград Гюнай Хюсмен, оповестиха от регионалната администрация.

Гости на церемонията са били кметът на общината Бейсим Руфад, ръководителят и зам.-председателят на общинския съвет - Даниел Димитров и Хамди Нурула.

Строително-ремонтните действия се правят по план на стойност 1 298 457 лв.. Той се финансира по оперативната стратегия "Региони в напредък ". Срокът за осъществяването му е 24 месеца. Предвидено е вътрешно и външно боядисване на постройката, ограничения за енергийна успеваемост, създаване на спортна площадка. По плана ще бъде доставено и ново съоръжение, а също и трактор за образователни цели.

Строителите ще работят най-вече в събота и неделя, през ваканциите или в следобедните часове, с цел да не пречат на образователния развой на 382-мата възпитаници в учебното заведение, изясни шефът на образователното заведение Сали Назиф.

Община Исперих е поредна в грижите си за възстановяване на просветителната среда, съобщи пред учениците и учителите кметът Бейсим Руфад. Той напомни, че в последните няколко години са осъществени поправки за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в три учебни заведения в общината и в четири детски заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР