Основен ремонт на улица „Тунджа”, ново осветление и изграждане на

...
Основен ремонт на улица „Тунджа”, ново осветление и изграждане на
Коментари Харесай

Инвестират близо 400 хиляди лева в Крумово през тази година

Основен ремонт на улица „ Тунджа”, ново осветяване и създаване на зона за отдих са огромните инфраструктурни обекти, които планува да осъществя община “Родопи” в село Крумово. Най-голямата инвестиция ще бъде в реконструкцията на улица „ Тунджа” на стойност 120 хиляди лв..

Това сподели пред жителите на селото кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов, който взе участие на общоселско заседание. То се организира по негова самодейност. Повече от 100 души се събраха в НЧ " Наука-1919 " на среща-разговор с Павел Михайлов. Присъстваха и общинските съветници Николай Гачев, Илина Вутова, Ангел Драганов и Илия Илиев

Пред кмета хората споделиха наболели проблеми, касаещи обитаемото място. Основният акцент падна върху неприятната инфраструктура. Кметът на община „ Родопи” се ангажира да се откри решение на казуса и даде обещание на хората, че най-спешната задача е да се запълнят дупките по най-труднопроходимите улици в селото.

Ще бъде направена и реорганизация на едно от пространствата в детската градина и пространството да може да се употребява.

В бюджета за тази година за Крумово е планувано да се извърши замяна на уличното и съществуващото парково осветяване за 82 хиляди лв. и още 96 хиляди лв. за зелена зона навън. Завършен е ремонтът и на улица „ Римски мост”, който е за 98 хиляди лв..

„ За година и половина показахме, че можем да създадем уравновесен и обективен бюджет, като осигурим средства за всички 21 обитаеми места на територията на общината. Проблемите в нашата община са доста и ние, като управление, сме наясно с това. Но смяната стартира да се случва и аз се надявам, че дружно ще успеем да реализираме повече”, сподели кметът Павел Михайлов.

По –рано денем Михайлов, дружно с кметовете по обитаемоте места участва на среща с компанията, ангажирана със сметопочистването на селата. 1200 съдове за боклук ще бъдат заменени с нови до края на месеца.

„ Сметосъбирането е един от главните проблеми за всички общини, в това число и за „ Родопи”. Но, след поредност от срещи с фирмата-изпълнител, дейностите по сметосъбиране се урегулират”, разяснява Михайлов.

След среща на кмета Павел Михайлов с поданици на Белащица се планува уголемение на детската градина в селото, където да бъде ситуирана нова група.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР