Основен приоритет на държавата е да подпомага иновативните и високотехнологични

...
Основен приоритет на държавата е да подпомага иновативните и високотехнологични
Коментари Харесай

Министър Лорер увери Благоевград, че държавата ще подпомага иновативните компании

Основен приоритет на страната е да подкрепя новаторските и високотехнологични компании, които са в основата на устойчивия стопански напредък у нас. Това съобщи отрасловият министър Даниел Лорер при откриването на първия районен конгрес за развиването на Благоевград, проведен от локалната власт и Американския университет  в България.

Привличането на съвременни и устойчиви бизнеси може да даде доста мощен подтик в развиването на Благоевград, който разполага с прелестна природа и сериозен научен запас посредством двата си университета, съобщи министърът на нововъведенията и растежа преди началото на форума.

„ И за нас е доста значимо колкото се може повече от него да се случва с новаторски компании, защото те са освен най-бързо растящи, а и най-устойчиви на сложните стопански обстановки, които сега се случват, освен в България, само че и в цяла Европа и в целия свят. “

Държавата ще продължи да подкрепя  предпочитано устойчивия и бързоразвиващ се бизнес, съобщи още министър Лорер, като даде образец с най-успешните стартъп компании, които са започнали  своята активност в благоевградските университети.

„ Нашата задача е тъкмо тук да чуем концепциите и да споделим с какви принадлежности разполага страната, с цел да ги поддържа – индустриални зони, стартъп зони, туризъм, всичко това е на масата и инструментариумът на страната е тук, с цел да оказва помощ. “

На въпрос дали  ще продължат ограниченията за подкрепяне на бизнеса и обществено уязвимите групи и след  края на епидемиологичната конюнктура Даниел Лорер отговори:

„ Нека да оставим това за решение на Народното събрание. Ние сме твърдо за продължение на някои от ограниченията. “





Снимки: Кети Тренчева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР