Основен претендент за наследник на Йорданка Фандъкова като кмет на

...
Основен претендент за наследник на Йорданка Фандъкова като кмет на
Коментари Харесай

Новата коалиция и още две формации вървят към кандидат за кмет на София, който не е разпознаваем

Основен кандидат за правоприемник на Йорданка Фандъкова като кмет на София ще бъде фигура, определена от четири обединения - партиите " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София ", както и. Тази настройка обрисува пред Би Ти Ви Лена Бориславова, която във вторник (11 април), с цел да координира акцията преди локалните избори, които ще се проведат наесен. На парламентарните избори новата коалиция победи ГЕРБ във всички столични изборни региони.

Попитана дали тя може да е общият претендент, Бориславова съобщи, че сега различим партиен претендент не е най-хубавото решение, с цел да има цялостно обединяване към него, което да докара до безспорна и безепелационна победа.

" Този път ние нямаме право да се колебаем и занапред да се ориентираме в обстановката. Столична община е в извънредно тежко положение, виждаме го всички в града. Решенията би трябвало да стартират да се вършат от ден първи, а това изисква работни групи, привличане на специалисти, основаване на обща стратегия, към която да се работи и това е нещо, което вършим още от ноември месец ", сподели Бориславова.

По-рано през днешния ден съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков удостовери желанието за обща номинация, като добави, че задачата на Лена Бориславова ще бъде структурирането на екипите и активността им.

В края на ноември медийни изявления показаха съоснователя на " Telerik " Васил Терзиев за кмет на София като евентуална обща кандидатура на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Депутатът от " Продължаваме промяната " и някогашен ръководител на Народното събрание Никола Минчев тогава съобщи, че партията не е обсъждала издигането му.

В неделя (9 април) водачът на партия " Спаси София " и общински консултант " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за обща кандидатура за локалните избори, като изиска и тя да бъде оповестена по-скоро.

В сряда (12 април) Бонев, който беше претендент за кмет през 2019 година, сподели, че е изцяло подготвен да ръководи града, само че при различен претендент, който би подсигурил разгромна победа над ГЕРБ, и ще го поддържа.

До този миг ГЕРБ не е оповестила претендент за правоприемник на Йорданка Фандъкова като кмет на София. Кампания по какъв начин ще подрежда града обаче, който импровизирано е апетитен като главен кандидат за номинация.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР