Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин обвини

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин обвини
Коментари Харесай

Пригожин обвини редовната руска армия в тактическа грешка в Бахмут

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна постоянната съветска войска, че е отстъпила с 570 метра северно от град Бахмут и е оставила фланговете на личните му бойци открити , оповестява " Ройтерс ".

Силите на " Вагнер " оглавяват нападението против Бахмут - една от най-кръвопролитните и продълижтелни борби във войната, като през последните месеци разчитат и на известна поддръжка от постоянната войска.

Пригожин, който неведнъж е упреквал висшето военно управление на Русия, че, изиска от Министерството на защитата да направи всичко допустимо, за да отбрани фланговете на Бахмут след отстъплението на постоянната съветска армия.

" За страдание, елементи на съветското министерство на защитата се изтеглиха с 570 метра на север от Бахмут, оставяйки открити нашите флангове ", оплака се шефът на " Вагнер " в аудиозапис.
 Британското разузнаване: Украйна реализира тактически прогрес в Бахмут
Британското разузнаване: Украйна реализира тактически прогрес в Бахмут

Украинските сили отблъснаха съветската фронтова линия на северозапад от града

" Обръщам се обществено към висшето управление на Министерството на защитата, тъй като писмата ми не се четат: Моля, не предавайте фланговете ", настоя той. Думите му бяха ориентирани към съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Групата " Вагнер " твърди, че е превзела по-голямата част от опустошения град - въпреки и с цената на големи човешки загуби. Украйна обаче показва, че през последните дни нейните сили са отвоювали територия към Бахмут.

По-рано през днешния ден украинската войска разгласи, че е на някои позиции.
 Пригожин разкритикува и Обновена
Пригожин разкритикува и " щастливия дядо " отпред на Русия

Лидерът на " Вагнер " за първи път завоалирано насочи укор и към Путин

Украински публични лица прецизираха, че напредъкът на силите им към Бахмут не е част от.

Миналата седмица украинската войска заяви, че е към Бахмут след месеци на тежки боеве, а на север от града.

На 15 май край града.

Москва гледа на Бахмут - град с към 70 000 поданици преди експлоадирането на войната преди близо 15 месеца, като на ходило към завладяването на останалата част от Източен Донбас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР