Основателят на направлението за позитивната психология Мартин Селигман предполага, че

...
Основателят на направлението за позитивната психология Мартин Селигман предполага, че
Коментари Харесай

Навиците, които ни карат да се чувстваме нещастни

Основателят на направлението за позитивната логика на психиката Мартин Селигман допуска, че към 60% от нашето благополучие се дефинира от нашата генетика и околната среда, до момента в който останалите 40% зависят единствено от нас. 
Според него това са 7-те навика, които могат да лишават щастието ви:
1. Постоянно се сравнявате с другите
Сравняването на вашите приходи, достижения и даже външен тип с тези на някой различен е неприятен табиет, който носи само злощастие.
Нашата податливост да се съпоставяме с другите е толкоз естествена, колкото и способността ни да унищожаваме. Осъзнайте триумфите си и си ги припомняйте непрекъснато.
2. Работа, която не ви носи наслада и задоволени
Работа, която не ви е приятна или не ви носи мечтаното финансово задоволство, евентуално ще ви докара до отчаяние и злощастие. Ако сте в сходна обстановка, не я считайте за допустима.
 6 неща, които носят злощастие и безпаричие 6 неща, които носят злощастие и безпаричие
Когато хората са изправени пред неприятен стадий в живота си, те сигурно ще винят събитията. Кой са нещата, които ви носят нещасти...
3. Чувството на безпокойствие ви управлява
„ Тревожността е като клатещ се стол: разрешава ви да се движите, само че в последна сметка на никое място не ви води “ - всеки от нас би трябвало да запомни този откъс. Тревогата освен не води до на никое място, само че и може да потуши пламъците на вашата упоритост.
4. Убеждението, че удоволствието може да ви донесе благополучие
Стремежът към снабдяване на наслаждение, в това число и от владеене на материални полезности, не може да ви донесе благополучие. Постоянното гонене на краткотрайните удоволствия, постоянно води до прочувствено отчаяние и чувство за празнина.
5. Приемате прекомерно съществено вашите странни мисли
 Тези 6 зодии ще са нещастни през МАЙ Тези 6 зодии ще са нещастни през МАЙ
Всеки се стреми към щастието и на никой не му понася добре нещастието. За страдание обаче от време на време се постанова да прекосяваме и през таки...
Не забравяйте, че вие не сте съвкупността от всичките си мисли. Отрицателните мисли са таблоиден материал за вашия разум - обезсърчителен и подвеждащ. Такъв материал включва концепцията, че не сме задоволително умни, сполучливи, красиви и така нататък Запомнете, че вие сте индивидът, който би трябвало да бъдете.
6. Пренебрегвате вашите потребности и стремежи
Пренебрегването на вашите потребности и стремежи може да се дължи на външни стресови фактори: работа, липса на пари и време.
Ако по някаква причина не можете да вършиме това, което обичате, пробвайте се най-малко да го извършите част от живота си. Следвайте сърцето, интуицията и задачите си. Вашето благополучие и пристрастеност е нещо, което парите в никакъв случай не могат да ви обезпечат.
7. Вечно отлагате
Около 94% от 10 000 респонденти, участващи в изследване по тематиката, оповестяват, че отлагането има негативен резултат върху щастието им.  Причината за това се дължи основно на съжалението. В дълготраен проект ще съжалявате, че не сте създали това, което желаете, тъй че не отлагайте нищо за утрешния ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР