Основателят на Майкрософт Бил Гейтс заяви, че очаква нивото на

...
Основателят на Майкрософт Бил Гейтс заяви, че очаква нивото на
Коментари Харесай

Бил Гейтс очаква смъртността от COVID-19 да спадне значително

Основателят на " Майкрософт " Бил Гейтс съобщи, че чака равнището на смъртност от ковид да спадне " доста " до края на годината. Филантропът милиардер уточни, че лечебните медикаменти за лекуване на ковид могат доста да понижат смъртността до края на годината, само че основаването на ваксина ще бъде от решаващо значение за връщането на възприятието за нормалност в обществото, съобщи БНР.

" Можете да видите лечебната изгода по-бързо от защитната изгода ", уточни Гейтс пред CNBC. " Така че считам, че има огромен късмет да имаме доста понижаване на смъртността до края на годината посредством композиция от тези нови принадлежности ". Той уточни лекарството ремдесивир, само че означи, че други две антивирусни медикаменти също се преглеждат като подобаващи за лекуване от COVID-19. Ремдесивир е антивирусно лекарство на Gilead Sciences, което е посочило, че понижава риска от гибел при тежко заболели пациенти с COVID-19 с 62% спрямо полаганите за такива пациенти общоприети медицински грижи. " Също по този начин бих споделил, че моноклоналните антитела са може би най-обещаващият клас. Имате компании като Regeneron, Eli Lilly и AstraZeneca, които правят някаква много мощна работа ", означи Бил Гейтс в изявлението си за бизнес телевизия CNBC. Въпреки че тези нови терапевтици ще оказват помощ доста на коронавирусните пациенти, страдащи от тежки признаци, това няма да ни " върне към цялостна нормалност ", предизвести той.

" Докато в действителност блокирате предаването, има дълги интервали от време, без никой да отиде в болничното заведение, само че терзанието ще остане ", уточни Гейтс. Съпредседателят на фондацията Бил и Мелинда Гейтс обаче акцентира, че единствено ваксина ще помогне на света да се върне към " цялостна нормалност ". Основателят на " Майкрософт " уточни, че е " въодушевен за всички ваксини, които Съединени американски щати са финансирали ". Милиардерът също акцентира значимостта на убеждаването на обществото да вземе имунизацията, в случай че и когато тя стане налична. Той сподели, че здравните чиновници би трябвало да изпращат ясни известия в тази посока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР