Основателят на групировката Вагнер Евгений Пригожин обвини Франция за покушението

...
Основателят на групировката Вагнер Евгений Пригожин обвини Франция за покушението
Коментари Харесай

Основателят на групировката Вагнер обвини Франция за атентат над руски служител

Основателят на групировката " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна Франция за покушението над ръководителя на съветския културен център в Централноафриканска република, съобщи Ройтерс, като се базира на съветското посолство. Дмитрий Сити е откаран през днешния ден в болница в столицата Банги.

Говорител на посолството сподели, че тази заран Сити, шефът на културен център " Руски дом ", е отворил пратка, адресирана до него, в която е имало бомба. Пакетът, изпратен от неизвестен източник, е избухнал и го е ранил тежко.

Според известие на ТАСС посолството е засилило ограниченията си за сигурност след офанзивата, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Преди да загуби схващане, Дмитрий Сити е съумял да каже: " Видях записка: това е за теб от всички французи, руснаците ще се махнат от Африка ", написа в Телеграм Евгений Пригожин, който е и непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин.

" Вече желаех от Министерството на външните работи на Руската федерация да задейства процедура по оповестяване на Франция за страна, спонсор на тероризма, и също по този начин да стартира задълбочено следствие на терористичните способи на Франция и на тези на западните ѝ съдружници - Съединени американски щати и други ", сподели Пригожин.

В Телеграм той също по този начин описа, че на 11 ноември Сити е получил пратка от Того със фотография на сина си, който живее във Франция. Имало и записка, в която се казвало, че идващия път ще получи и главата на сина си, в случай че " руснаците не се махнат от африканския континент и не отворят вратите за французите ", съобщи ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР