Основателят на частната руска военна компания Вагнер - Евгений Пригожин

...
Основателят на частната руска военна компания Вагнер - Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин: Превзехме Бахмут

Основателят на частната съветска военна компания " Вагнер " - Евгений Пригожин съобщи, че бойците му са завзели украинския град Бахмут. Засега от Киев няма удостоверение на информацията. В същото време Русия съобщи, че стартира пренасяне на стратегически нуклеарни оръжия покрай западните граници на Беларус.
Прочетете още
По думите на Пригожин град Бахмут е високомерен в " юридически смисъл ". В известие в обществената мрежа Телеграм той изясни, че съветското знаме е било издигнато на постройката на администрацията в града. Пригожин сподели още, че украинските сили са съсредоточени в западните елементи на обитаемото място.

От украинския общоприет щаб оповестиха, че Бахмут към момента е под украински надзор. По-рано украинският президент Володимир Зеленски разказа обстановката към града като " необикновен и тежка " и акцентира, че съветската страна не престава с опитите си да го завземе града.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр разясни, че всяка стъпка на украинските военни се възнамерява деликатно, защото руснаците не обръщат внимание на загубите си, до момента в който се пробват да засилят офанзивата.

Русия разгласи, че ще реалокира своите тактически нуклеарни оръжия наоколо до западните граници на Беларус, като по този метод те ще бъдат ситуирани наоколо до НАТО. " Оръжията ще бъдат преместени на западната граница на нашата съюзна страна, което ще усили опциите за гарантиране на сигурност ", съобщи съветският дипломат в Минск Борис Гризлов и добави, че ще бъде приключено оборудване за предпазване, както беше подредено от президента Путин до 1-ви юли.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР